Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan; Objavio: I. P. ]

28. 07. 2017. 07:45 >> 07:17
1

MATERN VJERUJE

Sami ćete riješiti krizu

Njemački ambasador u Podgorici, Hans Ginter Matern, rekao je da je siguran da će politički akteri u Crnoj Gori, zahvaljujući svojim mnogobrojnim kontaktima i vezama familijarnim, školskim, fakultetskim ili prijateljskim, bez pomoći iz inostranstva u razumnom roku uspjeti da pronađu izlaz iz postojećeg parlamentarnog bojkota.

 

On je rekao da se, kad se u demokratiji okonča predizborna kampanja ili izbori, takmičenje političkih ideja mora vratiti u parlament, koje je mjesto za političku raspravu, a na kojem političari svoje ideje i argumente moraju ponuditi i javnosti.

"Ako opozicija ne učestvuje u parlamentarnim raspravama i ne prezentuje svoje različite ideje, tu eminentnu političku ulogu preuzimaju drugi, prije svega nevladine organizacije", rekao je Matern za Dan.

Govoreći o crnogorskim pregovorima za pridruživanje EU, Matern je naglasio da pritisak pregovaračkog procesa vodi ka boljitku koji je bitan građanima i koji oni priželjkuju.

"Čim se boljitak osigura, doći će i do zatvaranja pregovaračkih poglavlja", kaže njemački ambasador.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније