Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

03. 07. 2018. 13:41 >> 13:28

KRAPOVIĆ SMATRA

Vanredni izbori časniji od prinudne uprave

Vanredni lokalni izbori časnije su rješenje od uvođenja prinudne uprave u SO Budva, ocijenio je predsjednik te opštine, Dragan Krapović.

 

Ranije danas, predsjednik SO Budva, Đordjije Vujović, odgodio sjednicu lokalnog parlamenta za naredni ponedjeljak, zbog, kako je naveo, zahtjeva Crnogrske koja je pozvala sve političke aktere u Budvi da učestvuju na okruglom stolu vlasti i opozicije o stanju u toj lokalnoj upravi i načinima izlaska iz krize budvanske vlasti.

Sjednici nijesu prisustvovali ni odbronici DPS-a, SD-a, kao ni nezavisni odbronik Stevan Džaković, javila je RTV Budva.

Vujović je kazao da je predstavnicima crnogrske komunicirao i usmejeno, te da mu je potvrđeno da će unutar ove partije doći do konkretnih razgovora vezano za sjednicu.

"Koliko sam ja zaključio odbornicima Crnogorske je u interesu da se ova sjednica održi, odnosno da ne dođe do uvođenja prinudne uprave", istakao je Vujović.

Inicirani sastanak svih političkih aktera u Budvi od strane Crnogorske planiran je za četvrtak, kako bi razgovrali o mogućim načinima prevazilaženja krize budvanske vlasti, kazao je predsjednik ove partije Dragan Ivančević.

"Tražili smo odlaganje sjednice jer smo bili u saznanju da aktuelna vladajuća koalicija neće obezbijediti većinu za funkcionisanje skupštine. Planiramo da jasno i precizno iznesemo naš program i tražimo manjinsku podršku za isti. Smatramo se sposobnim da obezbijedimo normalno funkcionisanje, ukoliko još 14 odbornika prepozna to", naveo je Ivančević.

Današnje odlaganje sjednice predsjednik opštine Budva Dragan Krapović vidi kao dobar put za dovođenje trenutne sitacije u regularno stanje i eliminaciju mogućnosti prinudne uprave.

"Za sve nas, i za građane Budve bi bilo poniženje da se uvede prinudna uprava. Ovoj upravi takvo nešto nije prihvatljivo i nadam se da tako nešto nećemo dozvoliti. U svakom slučaju, vandredni izbori su časnije rješenje od prinudne uprave", istakao je Krapović.

Šef odborničkog kluba DPS-a Marko Vuković kazao je da bi poslije današnjeg neodržavanja sjednice predjedniku skupštine i predsjedniku Opštine Budva trebalo da bude jasno da ova vlast više ne postoji, te da u novi izbori najbolja opcija za Budvu.

Šef odborničkog kluba Demokrata Mijomir Pejović nada se da će Crnogorska u narednih sedam dana predočiti konkretne predloge, te da će u ponedjeljak nastaviti sjednicu SO Budva. Pejović ističe da smatra da uvođenje prinudne uprave nikom ne odgovara.

Predsjednik OO SD Petar Ivković kazao je da je odlaganje današnje sjednice bilo potpuno očekivano, dodajući da su izbori 2016. godine formirali jednu nemoguću koaliciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније