Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

14. 05. 2019. 18:00   >>  18:02 8

DEMOKRATE

Predložićemo rješenje političke krize u Kotoru

Demokrate će sa opozicionim koalicionim partnerima, predložiti rješenje političke krize u Kotoru, poštujući izbornu volju građana Kotora, saopšteno je iz opštinskog odbora Demokrata.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović upozorio je da Opština Kotor ne funkcioniše nakon smjene predsjednika te lokalne samouprave Vladimira Jokića.

“Kotor je u blokadi zbog zajedničkog činjenja DPS-a i njihovih satelita u lokalnoj skupštini, kada su 24.04. ove godine političkom korupcijom i pravnom hajdučijom pokušali da smijene predsjednika Opštine Vladimira Jokića”, saopšteno je iz kotorskog Odbora Demokrata.

Navode i da su u DPS-u svijesni da su u nezakonitom postupku pokušali smijenu, znajući da sudovi moraju spiječiti, kako navode Demokrate, pravno divljanje i očigledno bezakonje.

“Očigledno je da je onima koji su glasali za nelegalnu i nelegitimnu smjenu predsjednika Opštine bilo stalo samo da ispune svoj politički naum, ne razmišjajući o interesima grada, poručuju Demokrate.

Kažu i da su danas zaposleni u Opštini i opštinskim preduzećima bez plata, zbog, navode Demokrate, ličnog nauma Željka Aprcovića, Željka Avramovića, Ranka Krivokapića i njegovog očiglednog nikad prežaljenog partijskog duga, Ivana Brajovića, zajedno sa DPS privjescima Andrijom Popovićem i Vidom Draškovićem.

“Željko Aprcović, Željko Avramović, Ranko Krivokapić, Andrija Lompar i Vido Drašković su ljudi koji su direktno odgovorni za blokadu grada, za neisplaćivanje plata, za nenaplaćivanje taksi i ostalih prihoda Opštine. Pomenuti građani će biti direktno odgovorni za dugoročne štete koje će grad trpjeti zbog nefunkcionisanja, kroz višemjesečno opstruiranje vladajuće većine preko odbornika SDP-a”, stoji u saopštenju kotorskih Demokrata.

Demokrate će kako poručuju, zajedno sa svojim opozicionim koalicionim partnerima, predložiti rješenje političke krize u Kotoru, poštujući izbornu volju građana Kotora.

“Ovim putem poručujemo DPS-u i njihovim bivšim i sadašnjim satelitima i privjescima da je prekrajanje izborne volje nezakonito i nelegitimno i da ćemo se svim demokratskim sredstvima boriti protiv toga. Dosta ste putem raznih Pozitivinih i Draga Đurovića trgovali voljom i dušama građana Crne Gore! Došlo je vrijeme da se kaže dosta!”, zaključuju Demokrate u saopštenju

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније