Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 01. 2021. 20:01   >>  20:16

OPOZICIJA

Osuđuju karikaturu, ali i ćutanje na prethodne slične slučajeve

Sa radom, i profesionalnim i političkim djelovanjem ministarke Bratić možemo da se slažemo ili ne i nastavićemo da kritikujemo sve što smatramo neprimjerenim u njenom radu, ali istinski smatramo da niko nema pravo da bilo koga, muškarca ili ženu ponižava na taj način, i tu nemamo dilemu, poručili su članovi Odbora za rodnu ravnopravnost, iz opozicionih partija - Aleksandra Vuković (DPS), Dragica Sekulić (DPS), Suzana Pribilović (DPS), Abaz Dizdarević (DPS), Vesna Pavićević (DPS), Bogdan Fatić (DPS), Draginja Vuksanović Stanković (SDP) i Kenana Strujić Harbić (BS).

Kazali da ono što ostavlja gorak ukus nakon čitanja saopštenja koja su im poslata, je kvalifikacija i kvantifikacija prethodnih slučajeva ponižavanja njihovih poslanica koja se godinama unazad u kontinuitetu sprovode kako u javnosti tako i u samoj sali Parlamenta, o kojem niko nikad nije imao apsolutno niti jednu jedinu riječ javno saopštenu, a kamoli saopštenje.

"Licemjerno je posmatrati godinama kako svaku ženu u političkom životu kontinuirano napadaju, ponižavaju, kako građani tako i NVO predstavnice, ćutati i ostavljati da ona to sama riješi. Ako ne vjerujete ukucajte u pretraživač imena Aleksandre Vuković ili Draginje Vuksanović pa ćete vidjeti o čemu govorimo. A onda od tih istih tražiti da potpišu saopštenje u kojem njih manje boli jer njih “nešto blaže” napadaju. Ko je mjerač duševne boli i koji se etalon koristi za mjerenje istog, da bismo znali ubuduće? I ima li veze politička partija kojoj pripadamo pa nas ipak malo manje boli kad smo predmet mnogo ogavnijih karikatura od ove", ističu opozicioni poslanici u saopštenju.

Uz to dodaju da i zato, insistiraju da ne budu niti pomenute u saopštenju niti potpisnice ovog ovakvog saopštenja, pripremljenog za zaštitu prava samo jedne od njih, gdje se usputno pominju i njihova imena u potpuno neprimjerenom obliku, a kako bi saopštenje dobilo na snazi i napravilo privid jednakosti.

"Ovako, samo je jedna jednakija od ostalih i dok je tako nećemo biti dekor saopštenjima kojima se izigrava ravnopravnost", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније