Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 07. 2021. 20:25 >> 20:25
10

SAVJET MLADIH DPS

Tuzi nijesu obilježile Dan državnosti kako dolikuje

Za razliku od Şkupštine opštine Tuzi, Savjet mladih DPS obilježio je 13. jul - Dan državnosti onako kako to i dolikuje, saopšteno je iz DPS-a.


Iz Savjeta mladih DPS-a Tuzi saopšteno je da su položili vijenac na Spomen obilježju palim borcima strijeljanim od strane fašističkih okupatora i domaćih izdajnika.

"Nažalost, ni ove godine ovaj jako bitan datum za antifašističku, građansku i nezavisnu Crnu Goru u opštini Tuzi nije obilježen onako kako mu i dolikuje. Svjedoci smo da se niko od predstavnika lokalne vlasti nije oglasio povodom Dana državnosti Crne Gore, te ovo predstavlja klasičan primjer nepoštovanja državnih praznika, koje im sigurno ne služi na čast", saopštio je Savjet mladih DPS-a.

Poručuje im da takvim ponašanjem, kako kažu, pokušavaju da udare u temelje Crne Gore kao građanske, multietničke, multivjerske i multikulturalne države, koja je kao takva, članica NATO, i sigurno korača evropskim putem.

"Crna Gora kao država slobodnih i ravnopravnih građana pripada svima nama bez obzira na vjeru i naciju i zato vas podsjećamo da 13. jul predstavlja dan međunarodnog priznanja Crne Gore na Berlinskom kongresu, ali i dan prvog antifašističkog ustanka u porobljenoj Evropi. Ovaj praznik predstavlja put slobode, mira i prosperiteta, on baštini vrijednosti na kojima je stvorena Evropska unija", saopšteno je iz Savjeta mladih.

Podsjećeju da su manjinski narodi 21. maja 2006. godine bezrezervno učestvovali u konstituisanju Crne Gore kao samostalne i nezavisne države i dali joj političko-pravne temelje ustavne demokratije i multinacionalnog društva.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније