Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

10. 09. 2021. 09:25   >>  09:30 4

CRNOGORSKI POKRET

Izbori način da se smire tenzije

Crnogorski pokret pozvao je Vladu da raspiše izbore jer su izbori uvijek bili način da se smire tenzije, navodi se u saopštenju.

“Mnogo su brutalnije bile demonstracije današnje vlasti ranijih godina, sjećamo se i upotrebe vatrenog oružja kojim se pucalo na policiju (kažu da se i danas vide tragovi metaka na policijskim vozilima), ogromnih kamenica, nasrtanja na policajce, pljuvanje i vrijeđanje policajaca, objavljivanje njihovih slika i ličnih podataka po nužnicima od medija, pa nije bilo ovoliko histerije kao na premirne demonstrante na Cetinju u odnosu na ranije demonstracije”, navodi se u saopštenju.

Iz Crnogorskog pokreta zamjeraju nevladinom sektoru koji nije reagovao, na, kako navode, nasilje policije.

“Što se više pominje riječ demokratija to je, ne manje ima, nego je nema uopšte. Vlada se napaja mržnjom onih koji podržavaju brutalnu intervenciju protiv demonstranata, onih koji bi ih slavili da su naredili da se puca na masu! Takvi su ih  većinom i izglasali”, navodi se u saopštenju.

Iz tog pokreta su kazali da je vlada svjesna da nema većinsku podršku građana Crne Gore, bez obzira podržavale je stranke koje su je izabrale ili ne.

“Zato su se i pretvorili u vladajući kliku koja je spremna nasiljem da brani svoj položaj i da vlada nedemokratskim načinom. Nijesu ni prva ni posljednja vlast koja je umislila da će se nasiljem održati na vlasti. Pogotovu što nas nijesu uplašili, niti će nas uplašiti prijetnjama progonom, zatvarenjem, kontrolom tužilaštva i sličnim tiranijskim mjerama. Niti pričama o tome kako se radi o pokušaju bivše vlast da se ulicom vrati na vlast, o mafijaškim krugovima i slično, jer su njihove laži odavno postale profane i bijedne! Čestitost ljudi koji demonstriraju protiv njih je njihov nedosanjani san”, navodi se u saopštenju.

Oni pitaju Vladu da li je naređena upotreba sile bez obzira na povod, da li je odobrena policiji upotreba vatrenog oružja, zašto se ne sprovede istraga o količini bačenog suzavca.

“Ko je odobrio upotrebu gumenih metaka, zabranjenih zakonom, jer je smiješno to što negirate da su upotrebljeni? Da li su u događajima na Cetinju učestvovale strane obavještajne i bezbjednosne agencije, kao što se može čuti iz izjava predśednika Srbije? Ko su naoružane osobe koje su se tog dana i dana ranije nalazile unutar Cetinjskog manastira sa dugim cijevima, posebno jer su među njima prepoznate mnoge osobe iz kriminogenog miljea?”, pitali su iz CG pokreta.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније