Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

19. 11. 2021. 15:53 >> 15:56
2

NUHODŽIĆ

"Govor mržnje prema manjinskim narodima nedopustiv"

U današnje vrijeme govor mržnje zastupljen je u svim porama društva, ali posebno je raširen na društvenim mrežama i u komentarima kada su u pitanju pripadnici manjinskih naroda, tamo gdje je sadržaj dostupan svima i vrlo brzo se širi, kazao je poslanik DPS u Skupštini Crne Gore Mevludin Nuhodžić.

Istakao je da smo svi različiti i ne znači da je zbog tih različitosti neko manje, a neko više vrijeđan, te da je to neprihvatljivo da se dešava tako agresivno u 21. vijeku.

Zbog toga, kako kaže, govor mržnje danas treba biti važna tema političkog i društvenog djelovanja.

"Njegov cilj vrlo često nije povrijediti pojedinca nego određeni narod sa namjerom podcijeniti ga, zastrašiti, izolovati i ukazati da oni ne mogu imati prava kao drugi, a sa druge strane mobilizovati sve one koji imaju poriv mržnje prema njima zbog svoje nacije, vjere, jezika što može u određenim trenucima dovesti do različitih oblika diskriminacije, incidenata i nasilja prema pripadnicima manjina", poručio je on.

Svaka poruka mržnje, ističe, ima dvostruku svrhu.

"U društvu u kojem se olako izgovaraju riječi i poruke mržnje a posebno i učestalo prema manjinama, predstavlja društvo u kojem nasilje postaje normalno. Onda u takvom društvu postaju ugrožena prava svih građana ne samo manjina", kazao je Nuhodžić.

On je pozvao nadležne državne organe da u konkretnom slučaju hitno reaguju kako bi preventivno djelovali na sve eventualne buduće počionice ovakvih djela.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније