Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

28. 11. 2021. 16:55   >>  17:32 25

URA

DF nema tu političku snagu, 11. decembra se neće desiti ništa

Paradoksalno je da oni koji od prvog dana ruše vladu, na čijem čelu je uzgred rečeno nosilac njihove liste na parlamentarnim izborima, danas brinu o funkcionisanju parlamentarne većine koja tu vladu podržava, saopštili su iz Građanskog pokreta URA odgovarajući na saopštenje Demokratskog fronta (DF).

Podsjećamo, iz DF-a su kazali da je predsjednik Crne Gore i Demokratske patije socijalista (DPS) Milo Đukanović objelodanio ono što su mnogi sumnjali u Crnoj Gori - da određeni krugovi bliski Uri ili funkcioneri te partije pregovaraju sa njim o konkretnoj saradnji. A o tim uslovima za saradnju, prema njegovim riječima, treba da znaju oni koji treba da znaju.

"O nekakvim zakulisnim radnjama sad nam pričaju oni koji su zajedno sa Demokratama dogovarali rekonstrukciju vlade iza zatvorenih vrata, bez naše saglasnosti misleći tako da minimalizuju našu poziciju u aktuelnoj parlamentarnoj većini. Očigledno je da se DF u tome žestoko prevario čemu i svjedočimo u njihovom paradoksalnom saopštenju usmjerenom protiv URE", poručuju iz ove stranke.

Kažu da je DF otpočetka izbora Vlade zdušno navijao i radio da ona ne uspije, bojkotovao parlament, uslovljavao, vrijeđao zvaničnike, kočio procese…

"Nakon što su sa Demokratama sklopili dogovor suprotan osnovnim postulatima na kojima ova većina i funkcioniše, misleći valjda da će tako izigrati Građanski pokret URA a nakon što su vidjeli da im taj naum neće proći sada izgledaju pogubljeno i dezorjentisano. Tako prijete rokovima, služe se istim diskursom opozicione partije prije izbora prošle godine i najavljuju nekakve tektonske poremećaje nakon 10. decembra. Da relaksiramo cjelokupnu javnost – 11. decembra se neće desiti ništa jer tu političku snagu DF nikada nije imao. Samo očajnički buka i bijes i ništa više", poručuju iz URE.

Podrcrtavaju da URA nikada neće biti dio vlasti koja ugrožava nacionalne interese Crne Gore i ne isporučuje rezultate u integracijama ka EU.

"To sve vrijeme poručujemo građanima i od toga ne odustajemo. DF koji sve radi da se integracije u EU uspore, da koncept ove vlade i njeno funkcionisanje blokira neće sigurno imati partnera u nama. Mogu tražiti za to druge partnere možda baš u razgovorima koji su već vodili oko daljeg funkcionisanja vlade bez nas, ali URA u takvoj Vladi neće učestvovati", poručuju na kraju saopštenja.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније