Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

29. 11. 2021. 19:52 >> 19:55
1

POTVRĐENO U BRISELU

CG prihvatila odluku EU da se produže sankcije Venecueli

Crna Gora je prihvatila odluku Evropske unije (EU) da se sankcije Venecueli produže do novembra naredne godine, potvrđeno je na zvaničnom internet sajtu Savjeta Evropske unije. Prethodno je Savjet EU odlučio da se restriktivne mjere obnove za narednih 12 mjeseci, do 14. novembra 2022. godine. 

"Zemlje kandidati Republika Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Srbija i Albanija, te Island i Lihtenštajn, članice Evropskog ekonomskog prostora, kao i Gruzija pridružuju se ovoj odluci Savjeta", ukazuje se u saopštenju Savjeta EU.

Kako se navodi, oni će obezbijediti da njihove nacionalne politike budu u skladu sa ovom odlukom Savjeta.

"Evropska unija prima na znanje ovu posvećenost i pozdravlja je", piše u saopštenju.

Inače, EU je poslala posmatračku misiju da prati izbore koje je organizovao lider Venecuele Nikolas Maduro i oni su sačinili izvještaj u kojem su objavili da postoje „poboljšanja“, ali da se nisu pojavile prave demokratske garancije za fer izborni proces. 

Sankcije EU prema Venecueli uvedene su 2017.godine, i odnose se na ekonomski i embargo na uvoz oružja, kao i na zabranu putovanja i blokadu imovine jednom broju zvaničnika. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније