Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

11. 12. 2021. 17:31 >> 17:38
2

POPOVIĆ UKAZAO

Ko posegne za rušenjem vlade direktno pomaže bivšem režimu

Nekadašnji predsjednik Narodne stranke Crne Gore Predrag Popović rekao je da mu je bilo žao kada je dobio rješenje o gašenju stranke, jer su, kako je ukazao, prošli kroz jedan buran period tokom njenog djelovanja i kroz brojne događaje. On je naveo da je Narodna stranka nastala kao populistički pokret i od toga do ozbiljne političke stranke trebalo je da prođe dosta vremena.

"Živjeli smo u periodu jednopartijskog sisitema, pa nijesmo imali neko iskustvo. Okupljala je široku lepezu ljudi različitih stavova, pa je pratila priča čestih raskola. Mi smo prva parlamentarna stranka koja je pokrenula pitanje povjerenja Vladi, prva koja je pokrenula Deklaraciju o nacionalnom pomirenju", kaže Popović za RTVNK.

Kometarišući političku situaciju u Crnoj Gori i osporavanje aktuelne Vlade i od opozicije i dijela parlamentarne većine, Popović ističe da je odgovor na pitanje da li je u okviru rada Vlade bilo promašaja koji su se mogli izbjeći - jeste, bilo ih je.

"Ali u ambijentu u kojem vas od starta ne podržava parlamentarna većina, postavlja se pitanje koliko se moglo uraditi. Imate jedan prostor u kojem možete da se krećete, ograničen razlikama koje niko ne može da pređe. Ako ste se tako dogovorili i složili, uradite najbolje što je do vas. Treba razgovarati. Imate koaliciju, razgovarajte. Srušiti Vladu ne znači vratiti se na 30.avgust prošle godine već na 29.avgust. Onaj ko posegne za rušenjem direktno pomaže bivšem režimu da pokuša da konsoliduje svoje redove koji su u rasulu. Da je bilo veće sloge u okviru parlamentarne većine, tvrdim da bi DPS do sada bio raslojen na nekoliko stranaka", kazao je Popović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније