Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

29. 12. 2021. 12:09   >>  12:13 9

PAPA ABAZOVIĆU

Zbog mog duhovnog oca i ja sam Crnogorac

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović susreo se danas u Vatikanu sa vrhovnim poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom.

Abazović je na Tviteru napisao da mu je drago što se sreo s papom u Vatikanu.

Abazović boravi u dvodnevnoj posjeti Vatikanu, gdje će imati više odvojenih sastanaka, među kojima i sa Katoličkom zajednicom San Eđidio.

Iz kabineta vicepremijera su istakli da je posjeta Abazovića pokazatelj nastavka dijaloga sa Vatikanom, koji Crna Gora u kontinuitetu njeguje na principima međusobnog poštovanja, tolerancije i razumijevanja.

Tokom razgovora, Abazović je pozvao papu da posjeti Crnu Goru i da na taj način ispuni amanet Emilija Ognjanovića, njegovog duhovnog oca iz Argentine, koji je porijeklom bio Crnogorac.

Papa je na to odgovorio: “Zbog oca Ognjanovića i ja sam Crnogorac”.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније