Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J. [ Portal RTCG/Mina ]

29. 12. 2021. 13:54   >>  14:52 2

SKUPŠTINA

Usvojene interpelacije za smjenu ministara

Skupština Crne Gore usvojila je danas interpelacije za smjenu ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića, ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić, kao i ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića.

Za interpelaciju za pretresanje pitanja u vođenju politike Vlade u oblasti prosvjete glasalo je ukupno 69 poslanika, 45 je bilo za, protiv 24, dok nije bilo uzdržanih.

Za interpelaciju za pretresanje pitanja u vođenju politike Vlade u oblasti vanjskih poslova glasalo je 75 poslanika, od kojih je 55 bilo za, 15 protiv, dok je pet poslanika bilo uzdržano.

Za interpelaciju za pretresanje pitanja u vođenju politike Vlade u oblasti poljoprivrede glasalo je ukupno 75 poslanika, od kojih su 54 bila za, 21 protiv, a nije bilo uzdržanih.

Interpelacije su podnijeli poslanici opozicije i zatražili da resorni ministri podnesu ostavke.

Opozicija je optužila Radulovića da je zloupotrijebio službeni položaj i saopštio netačne konstatacije u instrukcijama crnogorskim ambasadorima kako da informiše države gdje obavljaju te funkcije o događajima na Cetinju 4. i 5. septembra.

Prema navodima opozicije u interpelaciji, Bratić je obrazovni sistem Crne Gore prilagodila jednostranim i isključivo nacionalno-vjerskim osnovama i zeljama, koje su u suprotnosti sa ustavnim određenjem građanske multietničke i sekularne države.

Opozicioni poslanici smatraju da je Stijović pokazao izuzetan nivo nesposobnosti i izostanak bilo kakve vizije za razvoj poljoprivrede.

Ministarstva, u mišljenima dostavljenim parlamentu, su negirali te optužbe, ocjenjujući ih paušalnim i neosnovanim.

O odlukama u vezi interpelacija crnogorski parlament će, kako je saopšteno, obavijestiti Vladu.

Premijer Zdravko Krivokapić rekao je u srijedu da neće potpisati interpelacije o smjenama ministara, koje je predložila opozicija, ukoliko budu usvojene u crnogorskom parlamentu.

On je kazao da pokretač te inicijative partija koja je radila protv interesa građana Crne Gore.

"Meni nije obavezujuće da njihove predloge prihvatim“, rekao je Krivokapić novinarima.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније