Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Izvor: Pobjeda [ I. P. ]

09. 01. 2022. 07:57 >> 08:13
31

VUKSANOVIĆ-STANKOVIĆ

Moguća nova Vlada s novom većinom

Ova vlada broji posljednje dane, a populistički manevri oko budžeta i njegovih pratećih elemenata joj sigurno neće pomoći, ocijenila je u intervjuu Pobjedi poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović-Stanković, ističući kako je toga svjestan premijer, ali i ministri u njegovoj vladi.

"Zna i Krivokapić sa svojim mladim ministrima da pada Vlada i sve ovo što rade je samo njihov pokušaj da nabilduju rejting svoje stranke u nastajanju, u susret izborima za koje smatraju da su izvjesni", navela je Vuksanović-Stanković.

Najlogičnije rješenje trenutne krize ona vidi u novim izborima. Napominje, međutim, da ni izbor nove Vlade, sa novom parlamentarnom većinom, nije nemoguć.

"Ukoliko proevropski politički akteri odluke budu donosili rukovodeći se vrijednosnim i programskim pristupom, ishod ove krize može biti povoljan za Crnu Goru i sve njene građane. SDP će u mjeri svojih moći dati doprinos svakom raspletu koji će zaustaviti ovo poniranje i devastaciju ovog društva u svim njegovim segmentima", poručila je ona.

Kada je riječ o Memorandumu o saradnji koji su sklopili Ura, SNP i Civis sa manjinskim strankama, Vuksanović-Stanković kaže kako SDP pozdravlja taj dogovor i doživljava ga kao doprinos boljem razumijevanju oko pitanja koja moraju biti temeljne vrijednosne odrednice savremene Crne Gore.

"Crnoj Gori je potrebna politička promjena u pravcu uspostavljanja vrijednosnih političkih partnerstava i snaženja političkog dijaloga kao jedinog puta za izlazak iz sistemske agonije kroz koju prolazimo. Da li će do toga doći i da li će ovaj memorandum imati i neke šire političke implikacije pokazaće se veoma brzo. Politikom se bavimo da bismo se borili za neke ciljeve koje smatramo kapitalnim za društvo, a ne da bismo se rukovodili sujetama, ličnim i uskopartijskim interesima", istakla je ona.

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније