Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

15. 01. 2022. 17:12   >>  17:14 3

MILAČIĆ

"Sumnjamo u Katnićevu verziju događaja"

Na pres konferenciji SDT-a pokazalo se da je jasna namjera Milivoja Katnića da skrene istragu o švercu 15 miliona eura vrijednog kokaina pronađenog u Voliju, smatra lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

Kako je naveo u saopštenju, Katnić će morati da odgovori kako to da devet dana zaredom, prije carinske i skenerske kontrole, na mjestu "gdje svako može da uđe", u slobodnoj carninskoj zoni, niko od navodnih "NN" podmetača kokaina nije ni pokušao da preuzme tovar vrijedan 15 miliona eura.

"Kako to da je tovar sa drogom devet dana bio u mrklom mraku, da ništa nije bilo obavještajno pokriveno, da je već tri puta prošle godine uspjelo, a sada, četvrti put, niko nije ni pokušao da dođe do svojih 15 miliona eura vrijedan kokain? Kako to da niste prikazali ni jednu jedinu sliku praćenja, pretovara i drugih radnji koje ste kako kažete preduzeli? Kako objašnjavate da Voli zaključi ugovor sa špediterskom agencijom, ali je samo i jedino običan zaposleni kriv za sve? Kakva je to OKG od jednog čovjeka i konačno, ko je unajmio tog špeditera ako ne kompanije gospodina Bokana i gospodina Rastodera", navodi se u saopštenju Milačića.

Kako je dodao, prije nego što nastavi sprdnju sa tužilaštvom i sa javnošću, treba da odgovori kakvo je to bezbjedonosno praćenje pošiljke koju na kraju otkrivaju ne bezbednjaci koji su navodno uključeni, nego obični građani u sred logističkog centra Volija?

"Kako biste, više u svojstvu portparola Volija, nego Specijalnog državnog tužioca, svim silama odbranili onog u čijim prostorijama je pronađeno pola tone kokaina skandalozno ste se drznuli da pribjegnete i totalnim, paušalnim konstrukcijama gdje ste javnost ekskluzivno obavijestili da je prošle godine nestalo oko tri tone kokaina iz slobodne carinske zone. To ste zaključili na osnovu toga što je u tri navrata falilo oko tri tone robe. Odakle znate i odakle Vam pravo da pred čitavom crnogorskom javnošću tvrdite da je riječ o kokainu, kada za to nemate niti jedan jedini dokaz? Možda je riječ o oružju, možda o skanku, možda o bananama, možda o luku. Vi na ovaj način, osim što nemušto branite jednu privatnu kompaniju, širite javnu paniku", kazao je Milačić.

Dopisi Volija koje je slao institucijama da provjeravaju kontejnere za tu firmu, kako dodaje, nije dokaz ničije čistote, već može biti itekako suprotno.

"Zar nije više nego indikativno da je posljednji dopis stigao upravo 11. januara, upravo na dan kada je skenirana roba i otkriven kokain od demokratizovane i oslobođene Uprave prihoda i carina, a Crna Gora je mala i dojave teku brzo. Juče nijeste dali ni približno zadovoljavajući odgovor na pitanje zašto se reakcija nadležnih institucija u slučajevima Budimira Krstovića i Dragana Bokana itekako razlikuje. Krstović u čijem magacinu je pronađeno tonu i po kokaina je u pritvoru skupa sa svojom ćerkom, a Bokan u čijem magacinu je pronageno pola tone kokaina nije ni saslušan", naglašava Milačić.

Prava Crna Gora, na osnovu svega prethodnog, otvoreno sumnja u juče iznešenu zvaničnu verziju oko pola tone kokaina pronađenog u magacinu Volija, pa očekuju što hitnije kadrovske promjene u tužilaštvu, kako bi građani Crne Gore bili sigurni i kako bi Crna Gora na pravi način krenula u borbu protiv organizovanog kriminala.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније