Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

17. 01. 2022. 18:45   >>  18:48 3

U SKUPŠTINI

Sekulović predstavio rješenja za prebivalište i boravište

Samo konstruktivnim dijalogom i razmjenom mišljenja i argumenata može se doći do rješenja koja će rezultirati uspješnim izvršenjem zadatka pred radnom grupom dva Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, čija je nadležnost Zakon o registrima prebivališta i boravišta. To je rečeno na sjednici te radne grupe, na kojoj su razmatrana i pojedina pitanja koja su u nadležnosti drugih radnih grupa a u vezi su za oblast koja je u nadležnosti ove radne grupe.

Sjednici je prisustvovao ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, kao i v.d. generalnog direktora Direktorata za upravne poslove, državljanstvo i strance Miroslav Zeković.

Sekulović je, kako se navodi, predstavio posljednju verziju nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta, inoviranu shodno sugestijama i komentarima iznijetim na sjednicama Savjeta za kontrolu biračkog spiska.

Potom je raspravljano o rješenjima koja je prezentovao ministar Sekulović.

"Ministar je upoznao i o namjeri da se uredi Centralni registar stanovništva, u kome se prikupljaju, vode, održavaju, čuvaju i koriste podaci o licima za potrebe državnih organa, organa državne uprave, organa lokalne samouprave kao i privrednih subjekata, pravnih lica, preduzetnika i fizičkih lica koja su zakonom ovlašćena da te podatke koriste i služe za vršenje zakonom utvrđenih poslova", navedeno je u saopštenju.

Na sjednici je zaključeno da predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova prisustvuju narednim sjednicama Radne grupe, imajući u vidu da su zakoni kojima se bavi ova Radna grupa u nadležnosti tog ministarstva.

Sjednici su prisustvovali i pridruženi članovi iz reda NVO Dragan Koprivica i Milena Gvozdenović iz CDT-a, kao i Goran Macanović i Milo Kastaratović iz „Saveza slijepih Crne Gore“.

Zaključeno je da se u nastavku rada pozovu predstavnici NVO CeMI, kako bi članove Radne grupe upoznali sa informacijama sa konferencije 'Kako do ažurnog biračkog spiska u Crnoj Gori', koju je organizovala NVO CEMI a na kojoj je predstavljena studija 'Crnogorsko državljanstvo i prebivalište – kako doći do ažurnog biračkog spiska". 

"Usaglašeno je da se samo konstruktivnim dijalogom i razmjenom mišljenja i argumenata može doći do rješenja koja će rezultirati uspješnim izvršenjem zadatka koji ima ova radna grupa. Dogovoreno je da se u nerednom periodu intezivira rad kako bi se, kao rezultat tog rada, u što kraćem periodu dobio nacrt zakona koji bi Radna grupa uputila Odboru za sveobuhvatnu izbornu reformu", navedeno je u saopštenju. 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније