Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

RTCG Portal [ I. P. ]

18. 01. 2022. 09:42 >> 09:49
2

PEPIĆ SMATRA

Uri nije bilo lako, našli se između dvije vatre

Građanski aktivista Dževdet Pepić ocijenio je da prijedlog koalicije Crno na bijelo o manjinskoj vladi na neki način iznuđen potez, te da u cijeloj situaciji nije bilo lako Građanskom pokretu URA. Najrealnije i najpoštenije bi, kaže, bilo da se ide na vanredne parlamentarne izbore. Trebalo bi, kako je istakao, razmisliti i o otvorenim izbornim listama.

Ura, koja ima građansku opciju, našla se, kazao je Pepić u Jutarnjem programu TVCG, između dvije vatre.

"Imamo s jedne strane 30 godina vladavine jedne grupacije koja je praktično uništila Crnu Goru, i sa druge strane ljude koji imaju ideološku matricu koja dosta robuje prošlosti. Na koju stranu stati", rekao je Pepić.

Najveća graška GP Ura je, kako je rekao, što nije okupila i stvorila jači građanski kapacitet. 

Govoreći o prijedlogu koalicije Crno na bijelo o manjinskoj vladi, Pepić je u Jutarnjem programu TVCG rekao kako smatra da je to na neki način iznuđen potez.

"Sam način formiranja aktuelne vlade bio je dosta nakaradan. Mi imamo dva politička faktora koja koče Crnu Goru. Imamo jedan DPS, to je više interesna grupacija, i imamo DF koji ima ideološku matricu kojoj strašno robuje", rekao je Pepić.

Navodi da je nije bilo dobre saradnje između vlade i parlamenta, i ističe da građani Crne Gore očekuju promjene.

On je ocijenio da je Crna Gora i danas, kao i prije 30 godina, podijeljeno društvo, navodeći da volimo gospodare i robujemo prošlosti.

Istakao je da svi pričaju o istoriji, ne shvatajući da bi ona trebalo da nam bude lekcija, a ne tamnica.

"Svim političkim strukturama u Crnoj Gori odgovara da se zadrži ovaj status quo. Mi nemamo razvijenu privredu. Najgora stvar je populizam", rekao je Pepić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније