Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

22. 01. 2022. 20:29 >> 20:31
4

AMBASADORI NJEMAČKE I FRANCUSKE

Snažno prijateljstvo oslonac za napredak u Evropi

Njemački ambasador u Crnoj Gori Robert Veber konstatovao je kako snažno njemačko-francusko prijateljstvo predstavlja čvrst oslonac za napredak i prosperitet u Evropi. On je u emisiji "Akcenti" na TVCG podsjetio na značaj prijateljstva i saradnje Njemačke i Francuske za bolju i srećniju evropsku budućnost. 

"Uvijek je važno da tražimo kompromis i razgovaramo, to je svakako važno i za naše dvije države, ali i za Evropu uopšte", ocijenio je Veber. 

On je rekao da Njemačka podržava integraciju država zapadnog Balkana u Evropsku uniju. 

"Ukoliko se u Crnoj Gori riješe neki problemi u oblasti vladavine prava, Crna Gora sa svim otvorenim poglavljima može da napravi neke dobre korake, da počne da zatvara poglavlja", naglasio je Veber. 

Ambasador Francuske Kristijan Timonije rekao je da je cilj da se ojačaju veze između dvije države koje su ključno važne za prosperitet Evrope. On je podvukao da je važno osnažiti posebno ekonomsku saradnju i položaj EU globalno. 

"Mjesta na evropskom brodu ima za sve. Izazovi su naravno veliki, moramo bolje osmisliti i razmišljati o onim zemljama koje još nisu članice EU ali imaju namjeru da se pridruže. Zajedno radimo na tome", kazao je Timonije. 

On je podvukao da su u zajedničke vrijednosti u srcu evropske izgradnje. Između ostalih to su, kako kaže, jačanje vladavine prava, te izgradnja snažnog pravosuđa. 

"Mi bismo, recimo, voljeli da tokom ovih šest mjeseci francuskog predsjedavanja EU u Crnoj Gori vidimo napredak po pitanju poglavlja 23", kazao je Timonije. 

On je naveo da Crna Gora ima još posla pred sobom na putu ka EU. 

"Crnogorsko društvo je sve više evropsko", rekao je ambasador Francuske.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније