Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P./O.Z. ]

07. 02. 2022. 20:27 >> 22:41
77

ZA SMJENU 43 POSLANIKA

Bečić razriješen funkcije

Crnogorski parlament usvojio je na vanrednoj sjednici predlog za razrješenje predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

 

Tok sjednice pratite UŽIVO:

20:26 Za smjenu Alekse Bečića glasalo je 43 poslanika i poslanice koalicije "Crno na bijelo" i opozicije.

Poslanici i poslanici koalicija "Za budućnost Crne Gore" i "Mir je naša nacija" bili su protiv, uzdržanih nije bilo.

Bečić, koji je tokom glasanja bio suzdržan, je za predsjednika Skupštine izabran 23. septembra 2020. godine.

Poslanici su se o smjeni Bečića izjašnjavali prozivkom.

Dužnost predsjednika Skupštine do izbora novog vršiće Strahinja Bulajić, potpredsjednik i predstavnik najvećeg kluba poslanika.

19:54 Potpredsjednica parlamenta Branka Bošnjak dala je pauzu od deset minuta, kako bi se poslanici pripremili za glasanje.

19:19 Predsjednik parlamenta Aleksa Bečić kazao je da nije sporno što je inicijativa došla od opozicije,

"Ali nije mi jasno zašto nije bilo jedne rečenice: 'Kolega Bečiću, našli smo podršku i u redovima većine, u onima koji su nas pobijedili 30. avgusta i prosto hoćemo zbog tih političkih kalkulacija da Vas smijenimo'", naveo je Bečić.

On je kazao da navodi u predlogu za njegovo razrješenje nijesu utemeljeni.

Rekao da je apsurdno tražiti smjenu predsjednika parlamenta jer se nije postigla dvotrećinska većina oko potrebnih pitanja i nije došlo do deblokade pravosuđa.

"To je nasljeđe iz prethodnog saziva. Zašto tada nije inicirana smjena predsjednika parlamenta? Zato što bi bilo apsurdno", istakao je Bečić.

Zabrinjava ga, kaže, put kojim ide Crna Gora jer nijesu bitna kadrovska rješenja u pravosuđu već okupljanje oko nekog broja koji znači neku političku trgovinu.

"Ova sjednica je pokazala ono što sam lično i moja partija ukazivali ranije, a tek će dani pred nama potvrditi ono što ste imali prilike da čujete", rekao je Bečić.

On je poručio da je ponosan na rezultate postignute dok je bio na čelu parlamenta.

"Ponosan sam što sam prvi izabrani javni funkcioner nakon istorijske pobjede 30. avgusta", rekao je Bečić.

Rekao je da je ponosan i na Sporazum iz septembra 2020. i da je veći dio njega nastao u njegovom kabinetu u prostorijama Demokrata.

Ovim činom, kako je kazao, i definitivno je sastavljena nova parlamentarna većina i prekrojena izborna volja građana.

19:05 Lider Force Genci Nimanbegu kazala je da je padom Vlade, pala cijela koalicija.

On je rekao da je ova Vlada vjerovatno pala na Cetinju, koje, kako je rekao, svima mora biti upozorenje.

Nimanbegu je rekao da se nadao da Demokrate mogu biti dio nekog budućeg rješenja, ali da dijalog nije postignut.

18:14 Poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić je kazao da riječ o klasičnom prevratu.

"Kada djelovi parlamentarne većine ruši vlast sa opozicijom, to se zove politička korupcija i izdaja. Mi više nemomo parlamentarnu većinu od 30. avgusta, ovo je samo dodatak", rekoa je Milačić.

On je poručio da sa Urom više nema razgovora.

"Nema razgovora prije novih izbora ni sa kim. Mnogi su umrsili svoje prste u rušenje", poručio je Milačić.

18:06 Poslanica GP URA Božena Jelušić kazala je da ima dugo iskustvo borbe protiv DPS-a.

"Nije primjereno da nas optužuju za nešto što nije istina. Vaše je da provjerite, ako se usvoji taj model, ali nije da na ovaj način optužujete prije nego što ste bilo što od toga vidjeli. Crnoj Gori neće svanuti prije nego se vlast nekoliko puta ne promijeni na izborima", rekla je Jelušić.

Smisao GP URA je, kako je kazala, da Crnoj Gori bude bolje, čak i ako njega ne bude.

Rekla je da njihovoj grupaciji crkva ništa nije pomogla, a da je pomogla DF-u i možda Demokratama.

"U decembru se niste brinuli što gubimo naše glasove, tako nemojte ni sad", poručila je Jelušić.

17:48 Poslanik Demokrata Dragan Krapović je kazao da je na sceni otvorena politička izdaja i prodaja glasova.

"Svako ko to nije detektovao je politički slijep ili nepismen, ili se namjerno pravi lud. Nemamo namjeru da isključujemo bilo koga iz političkih tokova, ali jeste da bivši režim držimo u opoziciji, dok građani ne kažu drugačije", rekao je Krapović.

Kazao je da "zavlačenje" sa pričom sa pozivom za pregovore, podsjeća na zahtjev Stevana Džakovića da se potpišu otvorene liste ili zahtjev Draga Đurovića da se potpišu Kosovo ili Srebrenica pa da se formira vlast u Nikšiću.

17:29 Poslanik Demokrata Momo Koprivica kazao je da je danas potvrđeno stvaranje nove parlamentarne većine.

"Dobili smo potvrdu da im Aleksa Bečić smeta za saradnju sa DPS-om. Dogovoreno je prekrajanje izborne volje građana", poručio je Koprivica.

On je ponovio da su izbori jedini put za izlazak iz krize.

Rekao je da smjena predsjednika Skupštine nije smjena političkog lidera nego smjena parlamentarne većine.

"Danas parlament prestaje da reflektuje volju naroda i počinje da služi interesnim strukturama koje imaju svoje planove, a bježe od izbora", poručio je Koprivica.

17:17 Predsjednik parlamenta Aleksa Bečić je rekao da se snažno zalagao da izmijeni Poslovnik i da jedno potpredsjedničko mjesto bude zagarantovano za poslanika iz manjinskih stranaka.

"Nakon toga smo čuli da je to usvojeno kao amandman Bošnjačke stranke. 23. decembra 2020. godine grupa od pet poslanika, predstavnika pet poslaničkih klubova parlamentarne većine podnijela izmjene i dopune Poslovnika, a za ovlašćenog predstavnika ovlastila Moma Koprivicu", naveo je Bečić.

On je saoptio da je u tom prijedlogu predložena i normirana norma koja omogućava da jedno potpredsjedničpko mjesto pripadne nekom iz manjinskih partija.

"Razmatrali smo taj akt 28. decembra, došao je amandman BS-a kojom su tražili da taj potpredsjednik bude iz reda manjinske partije koja je najviše glasova osvojila na parlamentarnim izborima. Međutim, imajući u vidu sa poslanici BS-a nijesu prisustvovali kad se glasalo o predlogu akta, nije ni razmatran njihov amandman već je prihvaćeno ono što je bilo stanovište predlagača da potpredsjednik Skupštine iz manjinskih partije bude onaj koga predlože svi poslanici koji dolaze iz manjinskih partija", saopštio je Bečić.

17:06 Potpredsjednik parlamanta Ervin Ibrahimović rekao je da je sa Bečićem imao izvanrednu saradnju, te da nijedan poslanik njegove partije nije remetio rad parlamenta.

On je rekao da je elementarno pravilo politike da onaj koji ima većinu predsjedava parlamentom.

"Mi ovdje nijesmo ni protiv koga usmjereni, ne krijemo se od nikoga, imao sam obavezu da podržim inicijativu za razrješenje predsjednika Skupštine, sve drugo bi bilo skrivanje iza nekog drugog. Pridružujem se da je vodio Bečić dobre sjednice. Ali pričamo o stvaranju neke nove većine. I to je realnost", rekao je Ibrahimović.

16:46 Poslanik DF-a Predrag Bulatović da nema razloga za Bečićevu smjenu.

"Smiješno mi je da Aleksa Bečić nije evropski političar. Nađite nešto kreativnije. POSP je glasovima evropskih parlamentaraca odao priznanje ovom čovjeku. Bečič je jedini koji je pokrenuo parlamentarni dijalog, opstruiran od onih koji će da podrže manjinsku vladu. Gospodin koji će da nas miri, Dritan Abazović, nije pokrenuo dijalog", istakao je Bulatović.

On je kazao da je dijalog zakočio DPS i "njegovi sateliti".

16:39 Andrija Popović iz Liberalne partije je rekao je najveća zamjerka Bečiću što je iz političkih i partijskih razloga zaustavio evropske integracije Crne Gore.

"Bez obzira na pojedine lične konflikte sa Bečićem, koji su uobičajeni u parlamentarnoj demokratiji, smatra da je naročito u posljednje vrijeme tehnički korektno vodio Skupštinu uz neke manjkavosti na polju međunarodne saradnje poslanika, zloupotrebe Parlamentarnog kanala, itd", naveo je Popović.

On je kazao da bi volio da Bečića naslijedi neka od poslanica.

"Mnogo su mudrije, suptilnije od nas poslanika, da se ponovi situacija iz 2001. godine, kada je poslanica Vesna Perović iz Liberalnog saveza vrlo uspješno vršila funckiju predsjednice parlamenta", poručio je Popović.

16:30 Poslanik GP URA Miloš Konatar je kazao da je koalicija "Crno na bijelo" ponudila koncept evropske i manjinske vlade jer smatraju da je Crnoj Gori neophodno pomjerenje, nastavak ekonomskih reformi i ubrzanje na evropskom putu.

"Želimo da se nastavi odlučna borba protiv korupcije i kriminala", poručio je Konatar.

Rekao da u Crnoj Gori ne postoji luksuz da postoji bilo kakva blokada u saradnji između Skupštine i Vlade.

"Bili smo korektni i jasni, rekli smo da tražimo podršku za formiranje manjinske vlade i u toj vladi neće biti DPS-a. DPS se neće vratiti na vlast, iako dio kolega želi sa time manipulisati i predstaviti to kao izdaju izborne volje građana. Ali, mi moramo sarađivati sa svim, bez obzira ko bude u toj vladi, jer ako oćemo da mirimo Crnu Goru, moramo sa svima sarađivati za dobro Crne Gore", rekao je Konatar.

On je poručio da pad Vlade nije bio nikakva apokalipsa, a da to neće biti ni smjena Bečića.

"Izabraćemo novog predsjednika ili predsjednicu Skupštine, koji ili koja će efikasno sarađivati sa Vladom koja će se, nadam se formirati", rekoa je Konatar.

Naglasio je da samo uz snažnu saradnju parlamenta i Vlade možemo da napravimo ključni korak ka EU.

"Za one koji pokušavaju manipulisati građanima o nekim novim koalicijama i izdaji, evo ekskluziva novi predsjenik ili predsjednica skupštine neće biti iz DPS-a, ali mora raditi sa svima, pa i sa DPS-om i opozicijom", kazao je Konatar.

On je rekao da nikada nije mislio da Bečić stoji iza sajta Izdaja.me.

"Ali sam smatrao da je, kao predsjenik Skupštine, odgovoran i da je imao obavezu da zaštiti poslanike", naveo je Konatar.

Konatar je naveo da se danas ovdje razdvajaju putevi Demokrata i GP URA, ali je siguran da će i Dritan Abazović i Aleksa Bečić obavljati važne državne funkcije i da treba tražiti nove mostove saradnje, zbog građana.

16:19 Poslanik SNP Vladimir Joković apelovao je da se smire strasti.

"Nije ovo sudnji dan ovog parlamenta, niti jedne političke karijere", rekao je Joković.

On je kazao da su imali više razloga da ga ne izaberu, nego da ga smijene.

"Moram reći da ste vodili, po meni, zadovoljavajući način ovaj parlament", kazao je Joković.

On je rekao da su od početka iznevjerili volju građana.

"Niko od građana nije glasao da budu ministri oni koji su bili, a da ne budu oni koji su bili na listama", istakao je Joković.

On je kazao da je SNP otvore za svaki mogući dogovor.

"To što neko priča da je sve dogovoreno, da je to završeno, apsolutno nije tačno. Svi ti spiskovi ko je premijer, ko su ministri, apsolutno je netačno, bar što se tiče SNP-a. Da smo otvoreni i da činimo sve da nađemo rješenje, potvrdiće Andija Mandić i Milan Knežević, nakon jučerašnjeg razgovra koji smo imali", poručio je Joković.

On je rekao da vjeruje da će svi smoći snage da nađu rješenje na zadovoljstvo građana, da se Crna Gora stabilizuje i pomiri.

16:12 Poslanik DF-a Branko Radulović kazao je da Vlada nije bila reformska.

"Građani, gore glavu. Nemojte ni slaviti ni previše upadati u euforiju zbog onoga što se desilo. To se moralo desiti", rekao je Radulović.

Prema njegovim riječima, parlamentarna većina mora da se restartuje na pravim osnovama, na nečemu što je građanska i evropska Crna Gora.

On je kazao da je projekat "Evropa sad" veliki izazov da se sve diskriminacije iskorijene.

15:53 Poslanik Demokrata Vladimir Martinović je, reagujući na izjave Strujić, kazao da je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan kazao da Bečić doprinosi međuvjerskom i međunacionalnom sladu, te da je predsjedniku Skupštine u Turskoj uručena nagrada za mir, nacionalnu i vjersku toleranciju.

"Nećemo odgovarti na bilo kakve vrste provokacije, jer ćemo se u srijedu u 18 sati, sa građanima naći ispred Hrama. Vidimo se na ulici, da branimo izbornu volju građana", rekao je Martinović.

15:40 Poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić kazal je da će BS glasati za smjenu Alekse Bečića.

"Vjerovali smo da će učešćem Demokrata u vlasti Vlada imati koliko toliko imati demokratski i građanski kurs. Sve je jasnije da da su Demokrate umjesto proevropske pozicije zauzele onu za koju su mislili da im je politički sigurnija i potpuno preuzeli desne političke i ideološke pozicije uz snažnu dozu političkog populističkog diskursa", navela je Strujić.

Ona je kazala da je Bečić svoju poziciju koristio za promociju svoje stranke.

"Boje parlamenta su više podsjećale na boje Demokrate nego na Crnu Goru, a da su internet platforme pretvorene u funkciju promocije Demokrata i njihovog predsjednika", navela je Strujić.

Ona je na trenutak prekinula govor, optužujući poslanike sa „lijeve strane“ da je ismijavaju.

Takođe, kazala je da Bečić nije pokrenuo međustranački dijalog kako bi se našli kompromisi potrebni za rješavanje ključnih pitanja.

15:25 Miodrag Lekić (DEMOS) kazao je da je protiv smjene Bečića.

"Protesti koji su najavljeni desiće se bez obzira na ovu raspravu", rekao je Lekić.

Predložio je da se još jednom razmisli, da se zadrži institucionalna stabilnost i da se povuče predlog za razrješenje Bečića.

Lekić je kazao da je uloga DPS-a u ovom procesu još iza kulisa i nije poznata.

15:12 Poslanik SD-a Damir Šehović je kazao da će glasati za smjenu predsjednika parlamenta, iako su kvalitetno i sadržajno sarađivali, ali da će to uraditi jer parlamentarna većina više ne postoji.

"Neprirodno bi bilo da čovjek koji izabran od strane te parlamentarne većine ostane na toj funkciji", naveo je Šehović.

Šehović je istakao da nakon izglasavanja nepovjerenja Bečiću, Crna Gora ulazi u novu fazu u kojoj nema pravo na grešku.

"To znači da treba se formira nova evropska većina od 49 poslanika koja će značiti da ćemo lakše doći do željenih reformi. Što se SD tiče da bismo bili dio te većine, moramo oko nekih stvari da se dogovorimo", poručio je Šehović.

On je rekao da se mora praviti saradnja o okupljanju oko građanskih, evropskih i sekularnih vrijednosti.

"Druga stvar oko koje moramo da se dogovorimo je da mormao prekinui sa šovinizmom, klerikalizmom i vjerskim fanatizmom", rekao je Šehović.

Poručio je da, ako neko želi da sarađuje sa SD-om, nema potrebe da se za mišljenje ide u Beograd, ili neku drugu okolnu zemlju.  

"SD nema problem, podržaće i potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC, ali neće dati nijednoj vjerskoj zajednici više prava nego što joj pripada ili više nego nekoj drugoj vjerskoj zajednici", istakao je Šehović.

14:55 Poslanik DF-a Milan Knežević je kazao da je taj politički savez sve vrijeme pokazivao širokogrudost i spremenost za dogovor.

"I sada smo spremi da sjednemo za sto odmah nakon sjednice i odmah nakon što Bečić bude smijenjen, jer to je naša obaveza.Aok treba , neka ti razgovori budu otvoreni za javnost jer mi iz DF-a nema ništa da krije, sa nama ste uvijek znali na čemu ste", rekao je Knežević i dodao da je bitno isključiti lični momenat i narativ.

"Svađao sam se ja i sa Bečićem i sa Bogdanovićem i sa Abazovićem, ali to nije razlog da odmah sjednemo za sto", poručio je predsjednik DNP-a.

On je rekao da se danas ne brane fotelje, već izborna volja.

"Ako se izda izborna volja, imaćete proteste u svim gradovima. DFv", poručio je Knežević.

On je rekao da nije hto da bude u Vladi Zdravka krivokapića, tako da neće biti ni u Vladi koju bi fomrirala atuelan parlamentarna većina.

14:46 - Danijel Živković iz DPS-a kazao je da su inicijativu za smjenu Bečiću podnijeli jer nije pokrenut dijalog u parlamentu o ključnim procesima.

"Imali smo narasle tenzije, polarizaciju, i dijalog je bilo potrebno pokrenuti", saopštio je Živković.

On je rekao da je smjenom Vlade Zdravka Krivokapića doveden u pitanje i legitimitet predsjednika parlamenta.

14:44 - Nastavljena je sjednica parlamenta na kojoj će se, shodno odluci Kolegijuma, raspravljati o smjeni predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića.

13:23 -  Predsjedavajuća Bošnjak dala je pauzu kako bi se dogovorili na Kolegijumu o nastavku rada današnje sjednice.

13:15 - Lider SNP-a Vladimir Joković pozvao je da budu ljudi, apelujući na rješenje kako bi ostala ova parlamentarna većina: "Ako ne može, onda da završavamo".

13:07 - U odgovoru Bečiću, Konatar je rekao da nema nikakvog razloga za nervozom: "Nemojte da birate izbornu volju onih koji su birali 'Crno na bijelo'. Kad budu sljedeći izbori ti ljudi će nas glasati opet ili neće".

"Uvijek i otvoreno sam spreman da saopštim stavove i preuzmem odgovornost za odluke političkog subjekta kojem pripadam", kazao je Konatar.

Mostovi saradnje su, kako je rekao, spaljeni, ali da će ipak morati da razgovaraju: "Molim da svi zadržimo neki dostojanstven odnos, nijesu funkcije vrijedne destabilizacije".

12:57 - Predsjednik parlamenta Aleksa Bečić kazao je da nikad nikome nije izrekao uvrede, poručujući da mu je stalo do izborne volje građana.

"Slobodan čovjek u ovakvim političkim okolnostima bira dogovor unutar postojeće većine i partija manjina ili bira vanredne parlamentarne izbore. Ako neko uradi drugačije, dozvolite da osnovano sumnjam da je ta sloboda nečim ugrožena", istakao je Bečić. 

12:53 - Poslanik PzP-a Branko Radulović zamolio je kolege u parlamentu da teške riječi ostave za sebe: "Molim vas da danas svojim emotivnim istupima se saberemo. Ko ne može, neka izađe pa neka se vrati". 

"Zamolio bih bez ikakvog Kolegijuma, Kolegijum je ovdje, da mi odlučimo hoćemo li danas diskutovati ovako uzavreli, pozivajući na nešto što će nas mrčne sačuvati u jedno ili ćemo se raspasti", rekao je Radulović.

12:50 - Danijel Živković (DPS) pozvao je na poštovanje Poslovnika. Opozicija je, kaže, protiv bilo kakvog odgađanja sjednice.

12:48 - Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić rekao je da Bečić inicijativom stavio u nezgodan položaj d aće on nešto opstruirati: "Mi danas o ovome treba da raspravljamo. Ova većina ne može da se sačuva jer je pala prije neki dan".

"Ovo je danas trenutak istine, i ne treba da damo sekund više mogućim zakulisnim radnjama i da usput ispadne da mi koji smo branili izbornu volju građana smo krivi za nešto", poručio je Milačić.

Poručio je da će biti na ulicama, da pokažu kako se odnosi prema izdajnicima.

12:40 - Poslanik koalicije "Crno na bijelo" Miloš Konatar pozdravio je stav predsjednika parlamenta Bečića da on nema problema da se raspravlja o njegovom razrješenju: "Poštujem njegov stav, vjerujem da je visoko moralan čovjek koji ima namjeru da uvijek brani svoj lični dignitet".

"I ja imam obavezu da branim svoj dignitet i dignitet potpredsjednika Vlade, lidera GP URA i mog prijatelja Dritana Abazovića. Kad se ovdje glasalo o njegovoj smjeni kolege iz DF-a su jasno rekli da će glasati za smjenu. Niko iz GP URA, ni Abazović nije poslanike DF-a okarakterisao kao izdajnike", podsjetio je Konatar.

Ako bude volje i nakon današnjeg dana, kaže Konatar, trebalo bi da se razgovara.

12:38 - Slaven Radunović iz DF-a kaže da je danas u pitanju budućnost dosadašnje koalicije, a ne pozicija Bečića.

"Molim vas da ne opstruirate svojom funkcijom predsjednika na koleginicu da ne da pauzu, da dobijemo tih pet dana", rekao je Radunović.

12:35 - Poslanik Liberalne partije (LP) Andrija Popović smatra da je u pitanju nepotrebna opstrukcija parlamenta: "Mi smo usvojili dnevni red vanrednog zasjedanja. Sjednica vanrednog zasjedanja mora danas završiti".

12:30 - Predsjednik parlamenta Aleksa Bečić rekao je da mu, kad se krenulo u razrješavanje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, nije trebalo ni pet sekundi da odluči da je protiv.

"Kad me pitate da li sam za koaliranje sa DPS-om, ne treba ni pet sekundi, odmah jasno kažem da sam protiv. Ako neko iz trenutne parlamentarne većine treba sat vremena da kaže da li isključuje saradnju s DPS-om, to mi je razumljivo. Aleksa Bečić može sve da dozvoli, da bude od državnika, i običnog radnika. Ali nikad neće izdati one koji su mu dali povjerenje i neće dozvoliti da se neko igra sa njegovim imenom", rekao je Bečić.

Djeluje mu politički apsurdno da nekome treba vrijeme da kaže da li je spreman da ispoštuje izbornu volju 208.000 građana i izjasni se je li Za ili Protiv Bečića.

12:28 - Poslanik Demosa Miodrag Lekić rekao je da se rizikuje nova kontaminacija javnosti: "Građani su 30. avgusta prešli rubikon, da li smo i mi, nijesmo izvjesno kad smo došli do ove situacije".

"Ne spašava niko nikoga, ali potreban je minimum transparentnosti i dogovora da stvari budu jasne", rekao je Lekić.

12:23 - Poslanik DF-a Slaven Radunović poručio je da se Crna Gora danas nalazi na prekretnici, i zatražio je pauzu kako bi se dao prostor dijalogu.

"Da se nastavi u petak u 12 sati, da još jednom sjednemo i razgovaramo, da sve ljutnje i strahove i međusobne nepoznanice razriješimo, jer mi nijesmo bilo ko. Nijesmo obični građani, već ljudi odgovorni za upravljanje ove države", rekao je Radunović.

Smjenom predsjednika, kako je rekaom funkciju ne gubi Aleksa Bečić, već se ruše mostovi u parlamentarnoj većini.

"Ako se ne dogovorimo do petka, kolege iz GP URA, ostaje vam mogućnost da donesete odluku sa onima sa kojima ste potpisali incijativu", rekao je Radunović. 

12:20 - Poslanici većinom glasova usvojili dnevni red vanredne sjednice. Za dnevni red je glasalo 80 poslanika, za je bilo 43, dok je protiv bilo 37 poslanika.

12:15 Poslanici se prozivkom izjašnjavaju o dnevnom redu.

Bošnjak je istakla da joj je neprijatna situacija da predsjedava, navodeći kako se nada su svi racionalni i mudri da očuvaju većinu nakon 30. avgusta.

"Hoću da vjerujem u to da su svi svjesni šta može izazvati naše činjenje ili nečinjenje povodom današnje tačke dnevnog reda", rekla je Bošnjak.

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović tražio je da se o dnevnom redu poslanici izjasne prozivkom: "Smjena predsjednika nije smjena predsjendika institucije, lidera ili državnika, već smjena kompletne parlamentarne većine i formalizacija koalicije sa podosiocima zahtjeva za razrješenja".

"Ko danas glasa za utvrđivanje dnevnog reda glasao je i za formalizaciju koalicije s DPS-om", rekao je Bogdanović.

Upozorio je da će u slučaju smjene ove parlamentarne većine čitavu Crnu Goru dići na noge.

Пратите нас на

Коментари77

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније