Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

11. 03. 2022. 10:42 >> 10:46
3

ABAZOVIĆ - ČAVUŠOGLU

Proces proširenja EU moramo držati živim

Sada više nego ikada potrebno je da se proces proširenja EU drži živim, ocijenili su tokom sastanka potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

„Važna nam je neupitna i sveobuhvatna podrška Turske, naročito na ekonomskom planu“, naveo Abazović.

Kako je saopšteno iz Vlade, ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Čavušoglu čestitao je Abazoviću dobijanje mandata za sastavljanje nove vlade i naglasio da zemlje Zapadnog Balkana ne treba da gube nadu u kontekstu evropskih integracija.

Abazović je istakao da Turska sa svojim autoritetom i uticajem može mnogo da pomogne Crnoj Gori.

Kako se navodi u saopštenju, potpredsjednik Vlade se zahvalio na pozivu da učestvuje na prestižnom događaju, kakav je Antalijski diplomatski forum i izrazio uvjerenje da će dvije zemlje nastaviti zajednički da doprinose daljem učvršćivanju prijateljskih veza i obostrano korisne i praktične saradnje, u svrhu prosperiteta naših država.

"Abazović i Čavušoglu razgovarali su o turističkim potencijalima Crne Gore i mogućnosti ulaganja na primorju države. U tom smislu, ministar Čavušoglu je posebno izdvojio opštinu Ulcinj kao kraj sa nevjerovatnim potencijalom za ulaganje u turizmu, praveći paralelu sa turskom Antalijom", saopšteno je iz Vlade.

Govoreći o aktuelnim geopolitičkih prilikama, kako se navodi u saopštenju, Abazović i Čavušoglu su se saglasili da je neophodno što brže okončanje rata u Ukrajini i okončavanje humanitarne krize na istoku Evrope.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније