Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

22. 03. 2022. 08:55   >>  09:03 3

GI 21. MAJ

"Samo slobodarska CG zaslužuje da bude dio evropske porodice"

Samo Crna Gora koja je bez kalkulacija na strani Evrope i atlantskih saveznika može da računa na evropsku budućnost, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

Oni su saopštili da ruska agresija na Ukrajinu sve više poprima obilježje vojnog pohoda koji je ogrezao u ratne zločine i zločine protiv čovječnosti.

“Putinov režim i on lično pokazali su nakazno i nehumano lice koje podsjeća na Miloševićevu velikosrpsku agresiju na Hrvatsku i BiH. Mariupolj već sada izgleda kao Vukovar, Kijevu je namijenjena sudbina Sarajeva, dok opsada Odese već sada liči na sramni pohod na Dubrovnik”m, kažu iz te NVO.

Sve to je razlog, kako dodaju, da evropska i demokratska Crna Gora do kraja bude uz Ukrajinu, da podrži sve sankcije protiv Putinove Rusije i da jasno identifikuje “domaće putinovske pristalice i plaćenike”.

“Crnogorski evropski put, nakon ove zločinačke agresije zvanične Moskve, više nije isti. Naša javnost treba da zna da samo ona Crna Gora koja je bez kalkulacija na strani Evrope i atlantskih saveznika može da računa na evropsku budućnost. Samo takva, slobodarska i etička Crna Gora zaslužuje da bude dio ujedinjene evropske porodice”, zaključili su iz GI 21. maj.     

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније