Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

21. 04. 2022. 13:33 >> 13:39
1

CAREVIĆ

"Neću predvoditi listu u BD, podržavam Mila Božovića"

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević saopštio je da neće predvoditi listu na izborima u Budvi, već da će na čelu liste za DF biti poslanik u Skupštini Crne Gore , a raniji menadžer opštine Budva Milo Božović. Uz konstataciju da je Božović njegov porodični prijatelj, Carević je kazao da će imati njegovu apsolutnu podršku.

On je na konferenciji za medije kazao da smatra da je biti u dva mandata, ili u dva izborna ciklusa, predsjednik opštine dovoljno za svakog pojedinca.

“U Crnoj Gori ne treba više niti jedna vlast da traje 30 godina, a posebno ne da isti pojedinci vrše funkcije 30 godina. U tom smislu, želim da vas obavijestim da na izborima koji su raspisani 5.juna u Budvi neću biti nosilac liste DF niti bilo koje funkcije u vlasti”#, kazao je Carević.

Iako je za ova dva izborna ciklusa ukupno bio predsjednik opštine 3,5 godine smatra da je to bilo dovoljno i da treba šansu ukazati drugima.

“Znam da je neubičajeno da se neko povlači u trenutku kada je najjači, kao što to radim upravo ja znajući da u ovom trenutku lista koju sam predvodio na prethodnim izborima ima podršku 51,40 % građana Budve i da bi vjerovatno osvojila apsolutnu vlast”, kazaop je on.

Odluka da se povuče sa funkcije predsjednika opštine, kako dodaje,  ne datira od juče niti je donijeta iz razloga što je to neko tražio, a pogotovo ne što je to neko očekivao.

“Račun polažem i isključivo sam ga polagao građanima Budve čija je izborna volja obavezujuća za svakoga, a za mene pogotovo”, istakao je on.

Kazao je da nema namjeru da više obavlja tu funkciju i iz tog razloga nije ni nosilac liste DF na predstojećim izborima .

“Iako postoji takva praksa u Budvi ja mislim da je treba mijenjati jer to u neku ruku znači prevara ili obmana birača. Imajući u vidu sve navedeno, želim da obavijestim javnost da će listu DF u Budvi predvoditi gospodin Milo Božović, poslanik u Skupštini Crne Gore a raniji menadžer opštine Budva koji je i moj lični i porodični prijatelj”, kazao je Carević. .

Kazao je da lista koju će on predvoditi ima njegovu apsolutnu podršku.

“Mi smo na zajedničkom putu oporavka i razvoja Budve u korist svih građana i kao takvi manje je važno ko je nosilac liste, da li je neko na listi ili ne, ako smo posvećeni dobrobiti našem gradu”, kazao je Carević.

Kazao je da bi ova lista trebalo da dobije aspolutnu podršku građana Budve i da preuzme odgovornost za dalje upravljanje gradom u punom kapacitetu.

"Zato pozivam sve svoje sugrađane da podrže listu koju će predvoditi Milo Božović, jer je ona jedini garant da će Budva nastaviti da ide naprijed i da se razvija u pravom smjeru", kazao je on. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније