Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Dragana Šundić, TVCG

30. 04. 2022. 19:49 >> 07:38
3

NOVA VLADA

Građani očekuju bolji standard i istinsku primjenu zakona

Nakon što je formirana 43. Vlada Crne Gore građani kažu da od nje očekuju bolji standard, socijalna davanja, veće penzije, ali i da zakoni ne bude mrtvo slovo na papiru. Od nove vlasti stižu lijepa obećanja za bolji život građana.

Nova vlada, nova nada. Građani puni očekivanja da će im se želje ostvariti.

"Glavni su problemi ljudi, standard, glavni su problemi u komunikaciji, da se vratimo elemantarnim stvarima za život".

"Svakako da poboljša životni standard građana, što nam je najbitnije"

"Bolje sprovođenje zakona, red u zemlji, jer ovo je katastrofa"

"Od nove vlade očekujem samo da poboljša se socijalno pitanje, tuđa njega, jer ja sam primala materijalno 70 eura, mislim da od toga ne mogu da živim"

A od onih koji vladu sačinjavaju stižu obećanja. Prvo će se raditi na deblokadi institucija i usvajanju seta ekonomskih zakona.

Zoran Mikić iz GP URA kaže da što se tiče nove vlade ona će biti potpuno posvećena i njen čitav angažman će biti usmjeren na dvije stvari, poboljšanje ukupnog standarda stanivništva i vladavinu prava.

Portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić smatra da će prioritet biti stabilizacija finansijskog sistema.

"A ono o čemu sigurno građani ne treba da brinu je da će se program "Evropa sad" ukinuti. Treba da u nekom skorijem vremenu obezbijedimo bolja socijalna davanja i veće penzije", poručuje Omeragić.

Mirko Stanić iz SDP-a kaže da prvi potezi ove vlasti moraju biti smanjivanje akciza, PDV-a na osnovne životne namirnice, kao i čitav niz antiinflantornih mjera.

Od najmlađeg anketiranog građanina, za vladu je stigao i poseban zahtjev. Da će se želja građanina ispuniti, konstintuenti nove vlade vjeruju, samo je pitanje kada.

"Ja od vlade očekujem da se pronađu ovi počinioci koji maltretiraju djecu koja moraju da se evakuišu iz škola i izgube znanje koje bi stekli tokom tog dana", kaže mladi sugrađanin.

"Mislim da u saradnji tužilastva, ANB i policije postoji dovoljno modaliteta da se otkije ko stoji i ko su neposredni izvršioci, a ko naručioci", poručuje Mikić.

Za vladu nijesu glasali, pa u SD-u kažu da su njihova očekivanja jasna. Pred nama je, kaže Damir Šehović iz SD-a, još jedna izgubljena godina, a šta ćemo dobiti, pitanje je, poručuje, za drugu adresu.

"S obzirom na činjenicu je uticaj na ovu vladu važnih regionalnih igrača, po priznanju SNP-a, veći nego na prethodnu vlada, možda bi prava adresa za to pitanje bio taj  važan regionalni igrač u liku Aleksandra Vučića", naveo je Šehović.

Ako se obistini sve što nam je nova vlast obećala, neće biti nova nada, nego nova sreća i to 43-ća, a dok većina sanja bolji život, ima i onih koji u obećanja odavno ne vjeruju.

"Što i od dosadašnjih i svih vlada, stvarno ništa", komentar je jednog od anketiranih građana.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније