Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

11. 05. 2022. 18:37 >> 18:35
2

GLAVNI ODBOR NOVE

Izbor manjinske vlade pronevjera izborne volje

Nelegitimni izbor manjinske vlade Dritana Abazovića još jedna je pronevjera izborne volje iskazane na izborima 30. avgusta, ocijenjeno je na sjednici Glavnog odbora Nove srpske demokratije (Nova).

Odbor je istakao da Nova, kako kažu, uporno ostaje na putu te izborne pobjede "i pored svega što se dešavalo u proteklom vremenu".

Na sjednici je, saopštili su, razmatrana ukupna aktuelna politička situacija.

Nova, kako kažu, "kao nacionalna srpska stranka danas treba najsnažnije da nastavi borbu za prava srpskog naroda u Crnoj Gori".

"Navode da su Srbi, iako decenijama teško diskriminisani, državotvorni narod koji zna da je uvijek bio glavni oslonac za opstanak i pravilni razvoj bilo koje države na ovim prostorima. Kazali su da svako nasilno isključivanje, pogotovo kada je to u direktnoj suprotnosti s demokratskim standardima, veću štetu će nanijeti uzurpatorima i nasilnicima, nego našem narodu", navodi se u saopštenju.

Raduju se, kako su kazali, što u posjeti Crnoj Gori ponovo dolazi patrijarh Porfirije.

"Na sjednici je iznešena zabrinutost zbog neodrađenog popisa stanovništva, nepotpisanog Temeljnog ugovora sa SPC i loših odnosa zvanične Podgorice sa nama najbližom zemljom Republikom Srbijom. Rečeno je da bivša vlada nije učinila ništa da preduzme reformske korake, već je samo napravila još gore stanje. Prema tome, vidljiv je nastavak ugroženosti ključnih nacionalnih interesa srpskog naroda", kazali su iz Nove.

Odbor se složio sa stavom predsjednika stranke Andrije Mandića o punoj podršci specijalnom tužilaštvu u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Iskazana je saglasnost sa principima Demokratskog fronta u pravcu obračuna sa mafijom i korupcijom u državnim organima. Istakao je da evropska politika podrazumijeva upravo takve poteze koji će osloboditi Crnu Goru od kriminalnih klanova i decenijske pljačke zemlje. Zadnja hapšenja svjedoče da su institucije ogrezle u kriminalnim radnjama i da se pokazalo istinitim sve ono na šta je DF upozoravao toliko godina", kažu u saopštenju.

Glavni odbor Nove je zaključio da bez "objave totalnog rata" mafiji od strane nekorumpiranih dijelova države nema napretka "i da jedino tako Crna Gora može napraviti pomak ka boljoj budućnosti i evropskim vrijednostima".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније