Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

16. 05. 2022. 19:42   >>  19:41 5

MANDIĆ

"Svi koji su se ogriješili o zakon moraju da odgovaraju"

Poslanik Demokratskog fronta i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić rekao je da se raduje što bar u nekim segmentima vlasti vidimo reakciju pravne države, ističući da prije svega misli na postupke novog glavnog specijalnog tužioca. Mandić je rekao da zakon mora da važi jednako za sve i da svi oni koji su se ogriješili o zakon moraju da odgovaraju. Kako je poručio, ako se sada stane, to bi ličilo na iznevjeravanje onoga što je Crna Gora postigla 30. avgusta 2020. godine.

"Radujem se što bar u nekim segmentima vlasti vidimo reakciju pravne države, mislim tu na postupke glavnog specijalnog tužioca. Tu se ne smije stati, jer ako se stane, to bi ličilo na iznevjeravanje onoga što je Crna Gora postigla 30. avgusta 2020. godine", rekao je Mandić.  

On je naglasio da po svoj prilici, postoji dio ministarstva u vladi Dritana Abazovića gdje su pojedinci koji su se dohvatili nekih ministarstava pomislili da mogu da vode neku svoju politiku- 

"Vlada je nelegitimna ali ne samo, dobili smo 20 vlada. Svaki ministar, koji se dohvatio nekog ministarstva, misli da može da odlučuje sam za sebe. To, prosto, ne ide tako. Sama vlada uspostavljena je na protivustavan i nedozvoljen način, ona nema nikakvu budućnost. Događaji u Pljevljima, Nikšiču, pod Ostrogom, najbolja su poruka Ranku Krivokapiću", kazao je Mandić za TV "Prva". 

Kako navodi, orden koji je dobio Patrijarha Porfirija je velika čast za njega. 

"Ali i priznanje ne samo meni nego svim Srbima koji su na braniku srpstva ovdje u posljednjih 20 i više godina, i podsticaj da se nastavi dalje", zaključio je Mandić. 

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније