Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

17. 05. 2022. 13:50 >> 13:48

DUKAJ SA OZAN

"Digitalizacija prioritet nove Vlade"

Digitalizacija je jedan od prioriteta ne samo Ministarstva javne uprave, nego i nove, 43. Vlade Crne Gore, kazao je ministar Javne uprave Maraš Dukaj na sastanku sa ambasadorkom Republike Turske Songul Ozan.

"Imajući u vidu prethodna dostignuća, cilj nam je da nastavimo da unaprijeđujemo javnu upravu i uspostavimo efikasnu i transparentnu javnu uprave koja je okrenuta ka građaninu/građanki. Posvećeni smo tome da javna uprava bude pravi servis svih građana Crne Gore“, kazao je Dukaj.

Ozan je čestitala ministru Dukaju stupanje na dužnost i izrazila zadovoljstvo prijateljskim odnosima Crne Gore i Turske i dosadašnjom međudržavnom saradnjom, te pozdravila aktivnosti u izgradnji moderne i efikasne javne uprave i ponovila spremnost za saradnju i razmjenu iskustva u oblasti javne uprave i digitalizacije, jačanje kapaciteta i unaprijeđenje efikasnosti.

Dukaj se, kako je saopšteno,  zahvalio na podršci Republike Turske i predstavio prioritete u radu ovog resora i aktivnosti u procesu digitalizacije i reforme javne uprave i uspostavljanja moderne i efikasne javne uprave u Crnoj Gori.

"On je istakao da su iskustva Turske u oblasti i razvoja e-Uprave vrlo značajna za Crnu Goru na putu njenog digitalnog razvoja. Pozdravio je višegodišnju saradnju sa Agencijom za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA u projektima iz više oblasti. Na sastanku je postignuta saglasnost da postoji značajan prostor za saradnju dvije države i razmjene najbolje prakse radi unaprijeđenja i osnaživanja kapaciteta za sprovođenje digitalizacije i refome javne uprave", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније