Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

18. 05. 2022. 09:25   >>  12:06

ABAZOVIĆ SA VARHELJIJEM

"CG najpouzdaniji partner EU, isporučićemo rezultate"

Crna Gora je najpouzdaniji partner Evropske unije i ostaje lider u procesu pristupanja Zapadnog Balkana EU, saopštio je premijer Dritan Abazović nakon sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem.

Abazović je tokom posjete Briselu, kazao da je uvijek zadovoljstvo razgovarati sa komesarom.

“Isporučićemo rezultate. Očekujemo podršku Evropske unije. Ovo je naša šansa”, poručio je Abazović na Tviteru.

Abazović: Raduje nas spremnost EU da ekonomski i infrastrukturno pomogne razvoj CG i ZB

"Raduje nas spremnost EU da ekonomski i infrastrukturno pomogne razvoj Crne Gore i Zapadnog Balkana, kroz Ekonomsko--investicioni plan za Zapadni Balkan. To će umnogome podstaći naš i razvoj cjelokupnijeg regiona, ali i napraviti ključnu kopču do konačne integracije regiona", istakao je premijer na sastanku sa Varheljijem.

Kako dodaju iz Vlade, Abazović je na sastanku ukazao na značaj prisustva EU za stabilnost Zapadnog Balkana kao i posvećenost evropskih institucija politici proširenja, imajući u vidu geopolitički i strategijski odnos EU prema Zapadnom Balkanu.

Poželevši Abazoviću dobrodošlicu, komesar Varhelji je istakao da se raduje saradnji sa premijerom Abazovićem na unapređenju reformi u vezi sa evropskim integracijama i ubrzanju pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji.

"Crna Gora je prema državama regiona susjed za primjer, trudeći se da uvijek šaljemo poruke pomirenja i tolerancije kao nasušno potrebne vrijednosti na Zapadnom Balkanu", istakao je Abazović.

Sastanku sa Varheljijem prisustvovala je Jovana Marović, potpredsjednica Vlade zadužena za spoljnu politiku, evropske integracije i regionalnu saradnju i ministrica evropskih poslova dr. Petar Marković, šef misije Crne Gore pri EU i Đorđe Radulović, savjetnik predsjednika Vlade za spoljnu politiku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније