Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

03. 06. 2022. 16:52   >>  16:50 1

"PRAVNO NASILJE"

Lunjić: Zloupotreba i prekoračenje datih ovlašćenja odbornika

Predsjednik Opštinskog odbora DPS u Ulcinju Driton Lunjić saopštio je o da se danas desilo klasično pravno nasilje i najgrublja zloupotreba i prekoračenje datih ovlašćenja odbornika u Skupštini opštine Ulcinj.

Prema njegovim riječima na najgrublji način je prekršen Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut Opštine Ulcinj.

On ističe da je najstariji odbornik predsjedavao današnjom sjednicom i kako su podnijete dvije kandidature za predsjednika Skupštine, prekinuo sjednicu i zakazao sastanak klubova odbornika za ponedjeljak, u skladu sa članom 51. stav 3 Statuta.

"Prekinutom sjednicom je ničim izazvan uzeo da predsjedava Genci Nimanbegu čime je „oteo“ funkciju predsjedavajućeg. Na takav način su otvorene kako krivična, tako i upravno pravna dimenzija u ovoj pravnoj stvari", poručio je Lunjić.

To, kako ističe, znači da sve odluke počev od one o izboru predsjednika Skupštine pa na dalje su nezakonite i u suprotnosti sa Statutom i poslovnikom Opštine Ulcinj.

"S tim u vezi ćemo pokrenuti inicijativu o ocjeni zakonitosti kod nadležnog suda, odluke o izboru predsjednika Skupštine i svih drugih odluka koje donese ova Skupština", istakao je on.

Kako je saopštio predsjednik Opštinskog odbora DPS Ulcinj, 19 odbornika na čelu sa Nimanbeguom je ušlo u zonu krivične odgovornosti prekoračujući svoja ovlašćenja i čineći krivično djelo iz člana 416. stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore za kojeg je nadležno Specijalno državno tužilaštvo.

Lunjić je istakao i djelovanje upravnog inspektora, za kojeg kako je rekao, bio saučesnik u današnjoj nezakonitoj akciji jer je zloupotrebom ovlašćenja koje ima kao upravni inspektor i koji je potpuno nezakonito vršio nadzor nad subjektom koji ne može biti subjekt upravnog nadzora i tom prilikom je očigledno postupao po nečijem nalogu i trebao da bude represivna palica.

"Pozivamo nadležno tužilaštvo da preuzme sve dalje radnje u cilju procesuiranja svih odgovornih lica koja su se ogriješila o zakon", zaključio je Lunjić.

Na kraju, kako je rekao predsjednik Opštinskog odbora DPS Ulcinj, posebno čudi i "saučesništvo od strane pripadnika Uprave policije koji su pružali asistenciju upravnom inspektoru u pravcu verifikacije nezakonite odluke o izboru predsjednika Skupštine opštune Ulcinj koje je donijela nezakonita Skupština, pa se postavlja pitanje po čijem nalogu i za čije potrebe su oni zloupotrijebljeni".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније