Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

12. 06. 2022. 09:25 >> 09:26

MILATOVIĆ

"Pribilović da ne prejudicira odluke stranih sudova"

Insinuiranje da je 42. Vlada Crne Gore na bilo koji način stvorila problem u vezi zakupa Svetog Stefana koji nije već bio naslijeđen od strane ranijih DPS vlada, predstavlja jedno zlonamjerno klevetanje i tužan pokužaj diskreditovanja onih koji su izabrali suočavanje sa nagomilanim problemima i prihvatili se rješavanja istih u korist javnog interesa, saopštio je Jakov Milatović, bivši ministar ekonomskog razvoja.

On je reagovao na saopštenje poslanice DPS Suzane Pribilović koja je između ostalog poručila da je Milatović "pravdajući se, u pokušaju iznalaženja izgovora za uništavanje najreprezentativnijeg dijela crnogorske obale pokušao obmanama svaliti krivicu na drugog".

"Kada je u pitanju zatvaranje Svetog Stefana, dijelim stanovište poslanice Pribilović da neotvaranjem hotela zakupac nanosi nemjerljivu štetu Crnoj Gori, zbog čega je za vrijeme mog mandata kao ministra ekonomskog razvoja i započet postupak za obezbjeđivanja rada hotela i zbog čega sam čitav svoj mandat proveo u pregovorima za rješavanje temeljnih problema sa zakupcem Svetog Stefana, koji su se pod patronažom DPS-a godinama gurali pod tepih", naveo je Milatović.

Građani Crne Gore su, kako kaže Milatović, u prethodnom periodu imali priliku da se više puta uvjere da je on kao ministar isključivo servirao rezultate, a ne neistine.

"Pa je izjava da sam na bilo koji način obmanuo građane još jedan odraz nemoći predstavnika režima koji su 30 godina upravo na lažima, podjelama i izrabljivanju javnih dobara gradili svoje karijere, partiju i vlast, istovremeno otvarajući offshore "Pandora" račune", istakao je Milatović u saopštenju.

Milatović je dodao da nije u saznanju da je donijeta bilo kakva presuda, niti je podnijet bilo kakav zahtjev za naplatu štete u bilo kojem iznosu.

"Ukoliko poslanica Pribilović ima drugačije informacije, ovim putem je pozivam da upozna javnost sa takvom presudom. U suprotnom, upravo je poslanica Pribilović ta koja je uhvaćena u laži zbog koje Crna Gora trpi reputacionu štetu kod stranih investitora i međunarodniih partnera", kazao je Milatović.

Poručio je i da će Pribilović "takođe morati i da objasni zašto u žaru revanšizma prema istini crta metu crnogorskim građanima, tako što višegodišnja DPS nedjela njima stavlja na teret".

"U kombinaciji sa takođe netačnim izjavama ministra Damjanovića o stanju crnogorske ekonomije, djeluje kao da DPS i njegova manjinska Vlada rade sve od sebe da projektuju ekonomsku nemoć Crne Gore, te na taj način učine upravo ono za šta su optuživali prethodnu Vladu, a to je da otjeraju investitore i umanje rejting državi. Na kraju, želim istaći da će o tome ko je kriv zbog toga što Sveti Stefan ne radi konačnu odluku dati arbitražni sud u Londonu, pa pozivam poslanicu Pribilović da ne prejudicira odluke stranih sudova, budući da u istima ne sude ljudi poput Vesne Medenice i Blaža Jovanića, na čije odlučivanje bi DPS figurice poput nje vjerovatno mogle da utiču", zaključio je Milatović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније