Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

16. 06. 2022. 12:20 >> 12:46
4

KOVAČ PORUČIO

"Ne mogu odgovorne funkcije obavljati osobe pod istragom"

Na odgovorne pozicije u državnim preduzećima ne mogu biti imenovane osobe protiv kojih je formiran predmet zbog koruptivnih krivičnih djela, poručio je ministar pravde Marko Kovač. Kovač se oglasio povodom odluke da za člana odbora direktora Montekarga, državne željezničke transportne kompanije, ispred državnog kapitala bude predložen Milan Čolaković.

Resorno Ministarstvo kapitalnih investicija prošle godine je protiv Čolakovića predalo Vrhovnom državnom tužilaštvu dvije prijave o mogućem postojanju krivičnih djela dok je bio direktor Željezničke infrastrukture i Montenegro bonusa.

"Neprihvatljivo je imenovanje bilo kog lica, protiv kog je formiran predmet zbog koruptivnih krivičnih djela, na odgovornu poziciju u državnom preduzeću. Na taj način se šalje pogrešna poruka cjelokupnom društvu i obesmišljava rad pravosudnih institucija na planu gonjenja i procesuiranja počinilaca krivičnih djela, makar i na nivou osnova sumnje", poručio je Kovač, kako je objavljeno na Tviter nalogu Ministarstva pravde.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније