Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

19. 06. 2022. 13:15 >> 13:15

VUJOVIĆ PORUČIO

Potpuni prioritet ispunjuvanje EU agende

Manjinska Vlada formirana je sa potpunim proritetom ispunjavanja agende Evropske unije (EU), pa je svako nametanje tema koje sa ovim pitanjem nemaju nikakve veze opstrukcija osnovne ideje i njenog smisla, a time i evropskog puta, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

Generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović, smatra da je zbog obećanja da će biti evropska i Vlada diskontinuiteta u odnosu na prethodnu koja je Crnu Goru zaustavila na putu ka EU, ova Vlada i dobila snažnu međunarodnu podršku.

Vujović je rekao da je oko evropske agende, vladavine prava, borbe protiv korupcije i kriminala, reformi i deblokade pravosuđa i ekonomsko socijalnog razvoja moguće, uz minimum političke volje i političke umješnosti, obezbijediti visok nivo saglasnosti u Parlamentu.

"Kao što postoje i mnoge druge teme koje su, ne od juče, veoma kontroverzne, sporne i politički i državno delikatne i koje kao takve proizvode neminovna sukobljavanja na javnoj sceni, čijim bi nekritičkim, usiljenim i netransparentnim forsiranjem bila ugrožena osnovna ideja ove Vlade", kazao je Vujović.

On je naveo da nije potrebna velika politička pamet da se vide tako očigledne stvari i da bi svako bagatelisanje i relativizovanje očiglednosti bio odraz neozbiljnosti i neodraslosti donosilaca političkih odluka.

"Biti slijep na kontekst u kojem se nalazi Crna Gora, trenutni regionalni i međunarodni ambijent te, pod firmom navodnog pomirenja, biti sklon koketiranju sa akterima koji su i konačno dobili evropsku presudu da sprovode destruktivni maligni antizapadno-prokremaljski uticaj na procese u našoj zemlji, put je koji nanosi štetu državnim interesima", rekao je Vujović.

On je dodao da, ili se bira evropski i demokratski put i prioriteti i u skladu sa tim saveznici sa kojima će se ta politika sprovoditi, ili se biraju drugi čiji je finalni cilj destrukcija građanske, sekularne i evropske Crne Gore.

Vujović je ocijenio da jedno definitivno isključuje drugo i da tu nikakve banalno-demagoške ispraznosti o „pomirenju“ ne mogu zamagliti suštinu.

"Vjerujemo da će biti dovoljno svijesti i mudrosti da se Crna Gora okrene sebi i svojim interesima i bude svjesna političkog i istorijskog trenutka, a da tuđe ili isforsirane agende ostavi za neko drugo vrijeme stabilnije i evropskije Crne Gore", zaključio je Vujović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније