Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

23. 06. 2022. 11:03   >>  11:01

KONATAR

Naredni mjeseci ključni za put ka EU

Potpredsjednik i poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar istakao je da su naredni mjeseci ključni za put Crne Gore ka EU, ne zbog Evrope, već zbog samih građana. Kako je poručio, moramo završiti neophodne reforme u sudstvu, nastaviti beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije, i uz slobodne medije zakoračiti ka članstvu Crne Gore u EU.

On je to kazao komentarišući predstavljeni Izvještaj o napretku Crne Gore.

Konatar je pozvao sve subjekte u državi da iskoriste trenutak i daju maksimum napora kako bi Crna Gora do 2025. godine zaokružila proces pristupanja EU.

"To uostalom traži i preko 85% građana koji podržavaju naš put u EU. Takva podrška i obavezuje da kao subjekti koji upravljaju ovim procesom budemo na visini zadatka i uradimo sve stvari kako bi Crna Gora postala punopravna članica najrazvijenijih država Evrope, ali i svijeta", poručio je Konatar.

On je istakao i da u Crnoj Gori sve političke stranke treba da razmirice ostave po strani kada je u pitanju proces integracije Crne Gore u EU.

"Ako se oko nečega možemo uskladiti onda je to pitanje pristupa EU. Građani to od nas očekuju a URA će dati i posljednji atom snage kako bi doprinijela ovom procesu", zaključio je Konatar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније