Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

25. 06. 2022. 07:38   >>  07:36 1

VUČUROVIĆ ZA PORTAL

"Novović da otvori ključne afere i procesuira odgovorne"

Slučaj "Pandora papiri" još jedna je afera koja predstavlja veliki ispit za novog glavnog specijalnog tužioca i ohrabrujemo ga da krene u istragu. Dobro je što se ona našla u izvještaju Evropskog parlamenta (EP), jer je javnost u Crnoj Gori već pomalo zaboravila na ovu aferu, rekao je za Portal RTCG Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta (DF).

"To i jeste bio manir bivšeg režima već godinama, da igraju na kartu zaborava jer je pravosuđe bilo pod punom kontrolom vrha bivšeg režima, nije htjelo da procesuira aktere raznih afera i posle izvjesnog vremena to gotovo više niko ne pominje. Jer je i javnost oguglala na tolike skandale i malverzacije ljudi koji su decenijama vodili Crnu Goru", naglasio je Vučurović. 

Kako kaže, i ovaj izvještaj Evropskog parlamenta je poruka ohrabrenja da se ovaj slučaj ispita do kraja.

"I mi pozivamo glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da otvori "Pandoru", da otvori sve ostalo, da ne dozvoli da se zaborave "Klap", "Koverta", "Vardar", "Telekom", KAP, "Limenka, "Ničija kuća", i desetine drugih afera u kojima je Crna Gora oštećena za stotine miliona eura", ukazuje Vučurović.

Navodi da nema sumnje da bez procesuiranja glavnih aktera neće biti moguć dalji put ka EU.

"I što je još važnije, građani Crne Gore decenijama čekaju pravdu i vrijeme je da vide da postoji nada, da će se oni koji su uništavali Crnu Goru naći tamo gdje im je mjesto", naveo je Vučurović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније