Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

27. 06. 2022. 10:04 >> 10:01
1

RADNIČKA PARTIJA

"Imenovanje Vukovića bilo bi sunovrat preduzeća"

Imenovanje Milorada Vukovića za člana borda direktora Održavanja željezničkih voznih sredstava (OŽVS) značio bi potpuni sunovrata ovog preduzeća, ocijenili su iz Radničke partije. Uputili su apel Vladi da, kako navode, stane na put ovom bezumlju.

"Predlog Demokratske partije socijalista (DPS) da Vuković zauzme ovu poziciju jasno pokazuje njihovu težnju da završe započeto, odnosno da unište i najmanju mogućnost da se ovo preduzeće oporavi, te da poharaju i ono minimalno što je od njega ostalo", piše se u saopštenju te partije.

Kratak osvrt na dosadašnji rad Vukovića, kako navode, dovoljna je argumentacija za odbijanje ovog apsurnog predloga DPS-a.

"Vuković je bio na mjestu izvršnog direktora OŽVS-a od njegovog osnivanja 2010. godine pa sve do prošle godine. Najveći rezultat koji je postigao za vrijeme svog mandata i po kom će ostati upamćen je dovođenje preduzeća pred stečaj. Takođe, kada su kupljeni CAF vozovi iz Španije, Vuković je uspio da ovo preduzeće učini neodrživim i prouzrokuje višemilionsku štetu time što je za čak 0 eura ustupio najveću imovinu odnosno halu i servis električnih vozova željezničkom prevozu. Nije na odmet naglasiti da je ovaj Ugovor o ustupanju posla i dalje na snazi", ističu iz Radničke partije.

Dodaju i da su za vrijeme njegovog mandata investicije ovog preduzeća svedene su na 0 eura.

"Uprkos tome što već godinama bio spreman kredit od evropskih banaka u iznosu od 6 miliona od kojih su 3 miliona grant, a 3 miliona vraća preduzeće. Dug ovog preduzeća dostigao je skoro 5 miliona, od čega je samo poraznija činjenica da su od toga 4 miliona samo za poreze i doprinose zaposlenima, što je po novom zakonu krivično djelo", zaključuju iz Radničke partije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније