Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

29. 06. 2022. 18:27 >> 18:25
1

PODRŠKA

Sve što usaglase Vlada i SPC prihvatljivo i za Demokrate

Demokratska Crna Gora je principijelno na istim pozicijama u odnosu na pitanje Temeljnog ugovora, kao i za vrijeme prethodne Vlade i raznih radnih verzija koje su se pojavljivale u javnosti, što formalno, što neformalno, kazali su iz te stranke. Sve što u konačnom dogovore i usaglase dvije ugovorne strane, u ovom slučaju Vlada i SPC je prihvatljivo i za Demokrate, poručili su iz te partije. 

"Za sada se oglasila samo jedna ugovorna strana, i to sa različitim tonovima u Vladi i vjerovatno sa različitim motivima. Treba sačekati stav i druge ugovorne strane i konačnu verziju Temeljnog ugovora, imajući u vidu da je gospodin Abazović prevario svakog sa kim je radio, što tvrdi najveći dio političkih subjekata u Crnoj Gori, a danas svjedočimo i onih koji podržavaju njegovu Vladu. Naglašavamo da se od svog osnivanja do danas iskreno zalažemo za ravnopravan i punopravan status svih crkava i vjerskih zajednica i u tom smislu insistiramo da se odnos između SPC i države riješi potpisivanjem Temeljnog ugovora na zadovoljstvo obje ugovorne strane", kazali su iz Demokratske Crne Gore. 

Kako kažu, izmijenjenim Zakonom o slobodi vjeroispovijesti, za koji su se i pored opstrukcija izborili u Skupštini Crne Gore, stvorene su sve pretpostavke da se pitanje ugovornog odnosa riješi na evropski i civilizacijski način.

"Predmetno pitanje se mora najhitnije riješiti, jer nerješavanje pitanja odnosa države i Crkve može biti prihvatljivo samo za one koji ovo pitanje hoće da drže u vazduhu, kako bi prijeteći Crkvi i vjerskim zajednicama ubirali jeftine, ali ujedno i vrlo opasne političke poene, produkujući podjele", podvukli su iz Demokratske Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније