Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

05. 07. 2022. 11:17 >> 11:16
4

JOKOVIĆ U PARLAMENTU

Glasanje o Temeljnom ugovoru sa SPC u petak na sjednici Vlade CG

Ministar poljoprivrede Vladimir Joković saopštio je da će se u petak na sjednici Vlade Crne Gore glasati o potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) koja je, kako je rekao, jedina kanonska crkva u našoj zemlji.

On je to u parlamentu saopštio odgovarajući poslaniku Prave Crne Gore Marku Milačiću, koji je podsjetio na jutrošnju informaciju da Vlada i Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) treba da potpišu Temeljni ugovor.

Milačić je rekao da je CPC nekanonska vjerska organizacija.

"Vaša uloga u čitavoj ovoj priči o Temeljnom ugovoru je da popločate put da se potpiše ugovor sa tzv. Crnogorskom, tzv. pravoslavnom, tzv. crkvom", rekao je Milačić u obraćanju Jokoviću.

Navodeći kako poštuje SPC i Mitropoliju crnogorsko-primorsku, Joković je rekao da on vodi politiku SNP-a.

"Ne dozvoljavam nikome da određuje šta će SNP raditi i šta je uradio. Milačić izbjegava sad i kaže vidite šta je uradio, i potpisaće se ugovor sa CPC. U petak će se glasati o potpisivanju ugovora sa jedinom kanonskom Crkvom u Crnoj Gori, SPC. Ovo izbjegava", rekao je Joković, odgovarajući Milačiću.

Poručio je da je "ovo vlada pomirenja i proevropska vlada" koja će nastaviti da radi onako kako je dogovoreno, shodno prioritetima koji su SNP opredijelili da bude dio 43. Vlade Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније