Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

13. 07. 2022. 07:18 >> 07:16
1

SJEDNICA 20.JULA

Premijera pitaju koje su kočnice na CG putu ka EU

Jedno od pitanja za premijera Dritana Abazovića u vezi predstojećeg premijerskog sata je i koje su najveće prepreke za ubrzanje pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom i koje su to kočnice koje se nalaze na našem putu ka EU. To pitanje premijeru postavio je Bogdan Božović iz SNP-a. Premijerski sat zakazan je za 20. jul.

"Vlada na čijem ste čelu prepoznaje se u međunarodnoj javnosti i kao Vlada pomirenja. Molim Vas da nama, poslanicima u Skupštini Crne Gore, odgovorite na pitanje koje su najveće prepreke za ubrzanje pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom i koje su to kočnice koje se nalaze na našem putu ka EU kako bismo efikasno zaokružili ove najvažnije teme i pitanja poput reformi u pravosudu, pitanja pravde, bezbjednosti i borbe protiv organizovanog kriminala" pitao je Božović premijera. 

Šef kluba "Crno na bijelo" Miloš Konatar premijera pita koji su naredni koraci koje će preduzeti kako bi Cma Gora ubrzala svoj  evropski put, zaključila proces pregovora i postala naredna članica Evropske unije. 

"Ko danas koči evropski put Crne Gore", naveo je Konatar. 

Pitanje postavlja i Branko Radulović (DF/PzP) ističu da su urgentan, dinamican i održiv investicioni ciklus i temeljne reforme od sudbonosnog značaja po budućnost Crne Gore.

"Jedino to moze da stvori nove vrijednosti i radna mjesta, smanji brojne limite i slabosti, obezbijedi progres cijelog društva, poveća otpornost na šokove koji će biti sve veći i integriše Crnu Goru u bogatu zajednicu. Da li imate plan kako to sprovesti, posebno imajući u vidu izuzetno složeno i apsurdno političko i ukupno društveno stanje i teško kriminalno nasleđe", kaže Radulović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније