Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

13. 07. 2022. 09:27 >> 01:42

URA PORUČILA

SDT da nastavi beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala

Građanski pokret URA daje punu podršku Tužilaštvu da nezavisno i neselektivno radi svoj posao, saopšteno je iz Gp URA. U tom smislu, kako navode, ne smije biti zastićenih u borbi za pravedno društvo.

"Zato je neprimjeren bilo kakav politički pritisak na rad nezavisnih tužilaca u kontekstu posljednjih hapšenja u vezi sa malverzacijama u kompaniji Plantaže. URA koja je vodila ključnu riječ u procesu izmjena tužilačkih zakona, koji su rezultirali izborom nezavisnog Tužilačkog savjeta (TS) i novog Glavnog specijalnog državnog tužioca (GSDT) Vladimira Novovića, insistira na nezavisnosti tih organa i ukazuje da niko na neustavan način ne može zaustaviti ruku pravde koja je konačno krenula", kazali su iz URE. 
 
Kako dodaju, iz ovih razloga, 43. Vlada stoji na punom raspolaganju TS-u i SDT-u, da nastave i intenziviraju borbu protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije, jer zatvaranje poglavlja 23. i 24. predstavlja osnovni preduslov učlanjenja CG u EU, kao i ozdravljenja crnogorskog društva. 
 
Oni su ocijenili da je prošlo vrijeme političkog miješanja u rad tužilačkih organa, kada se moglo tužiti i presuđivati ljudima na bazi političkih procjena. 
 
"Umjesto napada na tužioce, pozivamo sve političke subjekte da pokažu elementarnu odgovornost prema državi i daju doprinos u rješavanju pravosudnih pitanja, za koja je neophodno 54 ili 49 poslanika u Skupštini Crne Gore", ukazala je URA. 
 
URA još jednom ohrabruje Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da nastavi beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i poručuje da je "davno prošlo vrijeme u kome privilegovani pojedinci mogu izbjeći ruku pravde, samo zbog bliskosti ljudima u izvršnoj vlasti". 
 
"Na kraju - sva buka koja se ovih dana diže u javnosti oko Temeljnog ugovora nema veze sa njim, nego sa pravdom", zaključeno je iz URE.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније