Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

25. 07. 2022. 16:33   >>  16:31 1

MILATOVIĆ

Želja pokreta "Evropa sad" je da nastupi na izborima u svim opštinama

Bivši ministar ekonomskog razvoja i jedan od osnivača pokreta Evropa sad Jakov Milatović, odgovarajući na pitanja građana istakao je da će se nakon formiranja organa partije na Kongresu koji će biti održan krajem avgusta ili početkom septembra, odrediti prema ućešću na predstojećim lokalnim izborima. Želja im je da na lokalnim izborima nastupe u svim opštinama.

Ističe da je ogromna energija građana okupljena oko iste ideje je i dovela do osnivanja Pokreta Evropa sad.

"Nakon rezultata kojima smo pokazali da posjedujemo potrebno znanje da domaćinski upravljamo javnim finansijama i ekonomijom u Crnoj Gori građani su prepoznali dobre namjere, volju i pravac djelovanja. Sve to pretočili smo u osnovna načela i principe Pokreta sa kojim ćemo na prvim narednim izborima dobiti uloge kojima ćemo nastaviti tamo gdje nas je politička samovolja prekinula. Siguran sam da ćemo nakon prvih narednih izbora biti ključna politička snaga u zemlji, koja će Crnu Goru voditi naprijed – u puno bolje sjutra", ističe Milatović.

U saopštenju se navodi da je ponovio da smatram da je sadašnja Vlada napravljena suprotno izbornoj volji građana iz avgusta 2020. godine, da je vratila poraženi DPS u politički život i odlučivanje, i da je nastala u ustavno problematičnom procesu, te da je potpuno partitokratska i visoko nekompetentna.

"Sadašnja Vlada je unazadila proces demokratskog i ekonomskog razvoja zemlje koji je bio uzeo zamah nakon promjene režima u 2020. Nezadovoljstvo građana je veliko i svakodnevno raste, lokalni izbori su neustavno odloženi, sezona je ispod svih očekivanja, o EU integracijama se samo priča, a vrlo malo radi. Imenovanja nekompetentnih osoba na visoke državne funkcije je postala normalnost, nastavlja se diskriminacija osoba bez državljanstva, nisu implementirane važne socijalne mjere, poput naknada za novorođenčad... Upravo zbog toga i toliko priče o Vladi koja pred očima svih građana polako poništava sve rezultate koji su velikim trudom i znanjem ostvareni u prethodnom periodu", naglasio je Milatović.

Na pitanje da li će se kandidovati za gradonačelnika Podgorice odgovorio je da hoće ako procijeni da je to mjesto sa kojeg može dati najveći društveni doprinos.

Promjena načina finansiranja zdravstva, kako je istakao, nije korak ka uspostavljanju zapadnjačkog sistema već pametna politika koja je između ostalog i dovela do povećanja budžetskih izdvajanja za zdravstvo na istorijski najviši nivo od skoro 350 miliona eura, što je za čak 100 miliona eura veće izdvajanje u odnosu na 2020. godinu.

"Ostavili smo nikad bolje javne finansije i svaki pokušaj ukidanja 'Novih poreskih politika', kako je nova Vlada nazvala program Evropa sad, je odraz velikog neznanja ili loše namjere. Siguran sam da građani to neće dozvoliti. Takođe sam siguran da ćemo nakon vanrednih parlamentarnih izbora, na kojima će Pokret Evropa sad! dobiti ogromnu podršku građana, biti u prilici da radimo na Evropi sad 2, 3 itd! Reforme i napredak", poručio je Milatović.

Što se tiče ljetnje turističe sezone kazao je da je ove godine ona prepuštena sama sebi bez ijednog napora da se njome upravlja.

"Ono što je pripremala 42. Vlada ostavljeno je u nemilost svih okolnosti sa kojima bi se sadašnja Vlada morala bolje nositi. Ranije sam apelovao na donosioce odluka, da sa mjesta koja pokrivaju, ulože dodatne napore kako bi nastavili trend oporavka turizma. Ljetnja turistička sezona 2021. godine je bila primjer svijetu na šta sam posebno ponosan", kazao je Milatović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније