Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

29. 07. 2022. 12:21   >>  12:20 2

BEČIĆ-MILER

CG idealna naredna članica Evropske unije  

Crna Gora je idealna naredna članica Evropske unije (EU), ocijenjeno je tokom sastanka lidera Demokratske Crne Gore i ambasadora Austrije u Podgorici Alekse Bečića i Karla Milera.

Bečić je, kako je saopšteno iz Demokrata, rekao kako je ta stranka posvećena evropskom i evroatlanskom kursu, "bilo da smo u vlasti ili opoziciji jer naša borba za zajedničke napredne demorkatske vrijednosti nema alternativu".

Navodeći da su se Demokrate postavile kao odgovoran politički subjekt, Bečić je ukazao i na odlučnost da fokus bude na deblokadi pravosuđa, i dodao da se konstruktivnost Demokrata mogla vidjeti i kroz rad Odbora za politički sistem i pravosuđe na čujem čelu je poslanik Koprivica, a koji je sproveo dinamičan, inkluzivan i transparentan proces i prilikom izbora Tužilačkog savjeta, a vidimo ovih dana i prilikom stvaranja pretpostavki za izbor članova Sudskog savjeta.

“Evropske intergracije moraju uvijek biti iznad partijskih nadgornjavanja i interesa, a izbor nezavisnih, kompetentnih i profesionalnih kadrova je garancija izgradnje jakih i otpornih institucija”, rekao je on.

Lider Demokrata je istakao da se “obistinilo sve na šta su Demokrate upozoravale prije nekoliko mjeseci prilikom forimiranja 43. Vlade, a da činjenica da je Vlada pala i prije nego je krenula, da je već ostala bez podrške 3/4 poslanike aktuelne parlamentarne većine, da se najviši njeni zvaničnici čašćavaju epitetima izdajnik, fašista, ekstremista"...

Ambasador Miler se zahvalio na srdačnoj doborodošlici i kazao kako ga posebno raduje ranija saradnja sa predsjednikom Nacionalnog savjeta, W. Sobotkom dok je Bečić bio predsjednik crnogorskog Parlamenta i izrazio spremnost da podrži evropski put Crne Gore.

"Austrija je posebno snažna pristalica politike proširenja Evropske Unije naročito kada je u pitanju Crna Gora koja je najdalje odmakla u pregovorima, koju ne opterećuju sukobi sa susjednim zemljama i radujem se još većim uspjesima kada su u pitanju poglavlja 23 i 24", kazao je on.

Miler je istakao važnost aktivnog rada u Parlamentu kako bi se izabrale prave osobe, na pravim pozicijima kako bi ocjene koje stižu iz relevatnih evropskih institucija bile pozitivne.

Bečić je konstatovao da je u ovom trenutku “Crna Gora ima istorijsku šansu da se  homogenizuje, objedini oko evropskih integracija i isporuči potrebne rezultate i postane prva naredna članica Evropske unije”.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније