Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

30. 07. 2022. 13:38 >> 13:38
6

DEMOKRATSKI FRONT TVRDI

"Vlaović napravila sječu Srba iz Ministarstva kulture"

Demokratski front saopštio je da u aktuelnoj Vladi Crne Gore postoje jake ekstremističke  antisrpske i suštinski anticrnogorske strukture, kojima se pridružila ministarka kulture Maša Vlaović, koja je prema njihovim tvrdnjama iz tog resora smijenila sve one koji se izjašnjavaju Srbima, bez obzira na njihove rezultate. 

"U samo nekoliko dana, sa najvažnijih pozicija smijenjeni su ljudi koji su najbolji u svojim oblastima i koji su ostvarili značajne rezultate, među kojima su i Jovan Markuš, Radisav Jevrić, Ilija Lalošević, Aleksandra Božović, Mladen Zagarčanin, Andrija Radulović, Milorad Durutović… Međutim, rezultati nisu ono sto vrednuje Vlaovićka, njoj je jedino važno da nema Srba, što je u skladu sa ideologijom Sekule Drljevića i njenog stvarnog šefa Mila Đukanovića", saopštili su iz Demokratskog fronta.

Oni su ocijenili da je Vlaović svojim ponašanjem zasijenila "slavu Ranka Krivokapića i Raška Konejvića", te da je kao osoba koja do sada nije bila poznata javnosti "postala  prepoznata jedino po fašizmu i tjeranju Srba iz Ministarstva kulture".

"Ovakvi potezi govore da je 30. avgusta teško iskompromitovana velika narodna pobjeda, jer nije došlo do demontaže bivšeg režima i slamanja montenegrinskih punktova, a sve zbog neodlučnosti i kukavičluka bivšeg premijera i njegovih eksperata. Umjesto toga, i umjesto da se posebno na polju kulture dese promjene koje bi pomogle da se Crna Gora vrati svojoj tradicionalnoj kulturnoj vertikali, na mjestima odlučivanja su ponovo mrzitelji i fanatici", saopšteno je iz DF-a.

Prema njihovoj ocjeni, Vlaovicka je ovim potezom, "kao i nedavnim izborom Nacionalnog savjeta za kulturu u kome takođe preovlađuju poznati ekstremisti, sebe predstavila kao običnog šovinistu".

"Njeno djelovanje je dodatno opasnije zbog toga što ona ima potrebu da se, zbog toga što nije iz Crne Gore, dokazuje ovdašnjim fašistima. Upozoravamo Vladu da ova sječa Srba dodatno radikalizuje stanje u Crnoj Gori. A onima koji čeznu za vremenima od prije 30. avgusta možemo poručiti da će naići na otpor i biti konačno poraženi", zaključeno je u saopštenju DF-a.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније