Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

04. 08. 2022. 13:20 >> 13:17

NOVAKOVIĆ ĐUROVIĆ - PRINC NIKOLA PETROVIĆ

Afirmacija Crne Gore kao ekološke države

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović i princ Nikola Petrović potpisali su danas Memorandum o saradnji ispred Ministarstva i Fondacije Petrović Njegoš, saopšteno je iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

U saopštenju se navodi da je glavni cilj Memoranduma "zajednički rad na afirmaciji koncepta Crne Gore kao ekološke države".

"Zadovoljstvo mi je što formalno uspostavljamo saradnju sa tako važnom Fondacijom za Crnu Goru i sa princom Nikolom koji živi ekologiju i koji je sve svoje aktivnosti usmjerio da Crnu Goru učini boljim mjestom za život. Zajedno ćemo realizovati projekte iz oblasti zaštite životne sredine i udruženim snagama osnaživati Crnu Goru i učiniti da prefiks ekološke države postane najznačajniji brend", poručila je Novaković Đurović.

Princ Nikola Petrović saopštio je da ga raduje što Ministarstvo i Fondacija dijele iste ciljeve i viziju u pogledu budućnosti Crne Gore, jer "jedini način da se distanciramo od podjela i da gledamo ka budućnosti jeste kroz saradnju, i to onu saradnju koja podrazumijeva očuvanje prirode i prirodnih resursa Crne Gore. Na taj način se pokazuje ljubav prema domovini".

Kako kažu, saradnja između Fondacije i Ministarstva biće usmjerena na saradnju sa relevantnim međunarodnim institucijama i organizacijama u cilju realizacije zajedničkih aktivnosti i projekata koji daju doprinos ekološkoj i solidarnoj tranziciji, organizovanje zajedničkih konferencija, radionica, tribina, izložbi i sličnih manifestacija od javnog značaja u cilju podizanja svijesti o značaju očuvanja i unapređenja stanja životne sredine, međusobnu razmjenu i zajedničko izdavanje naučnih i stručnih publikacija, zajedničko osmišljavanje rješenja koja vode unapređenju stanja životne sredine, edukaciju o zaštiti životne sredine i značaju učešća javnosti u aktivnostima na zaštiti životne sredine i brojne druge aktivnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније