Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

12. 08. 2022. 07:19   >>  07:53 15

MIHAILO

"Vlada kreira ambijent koji pogoduje desničarskim skupinama"

Vladajuće političke snage kreiraju ambinjent koji pogoduje desničarskim skupinama da nasrnu na Crnu Goru i njene svetinje, saopštio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo. Kazao je da zato na svakoj crkvi i manastiru u Crnoj Gori treba da osvane ne jedna, nego, kako je kazao, buket crnogorskih zastava.

“Građani Crne Gore, čekaju nas poslovi od velikoga značaja za našu državu koje treba oposliti. Moramo da odbranimo našu kulturu i tradiciju koja je jednistvena i samo je naša i zbog toga jesmo Crnogorci”, kazao je Mihailo

Poručio je da Vlada formira ambijent pogodan za desničarske skupine.

“Međutim, zaboravili su unutrašnje sile koje nas povezuju kroz našu prošlost, koju simbolizuje Lovćen, Cetinjski manastir i sve naše crkve i manastiri. Naša tradicija i istorija nas je uobličila i povezuje nas, i uvijek je Crna Gora neprijateljima bila pakao na zemlji. Zato neka na svaku našu crkvu i manastir osvane ne jedna, nego buket crnogorskih zastava”, istakao je on.

Dodao je da su zastave simbol postojanja, opstajanja u teškim vremenima i snage i moći naše države.

“Izdržaćemo, i daće bog da se sva crkvena imovina, koju su gradili i sticali naši preci, vrati u državno vlasništvo a naša Crnogorska crkva služi na njihovim oltarima”, zaključio je mitropolit CPC.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније