Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

12. 08. 2022. 13:23 >> 15:54
7

"DA BUDEMO SERVIS GRAĐANA"

Božović predsjednik Opštine Budva

Odbor povjerenika izabrao je danas funkcioner DF-a Mila Božovića za novog predsjednika Opštine Budva. Za njegov izbor glasala su četiri člana Odbora, dok su dva bila protiv.

Prethodno je ostavku na tu funkciju podnio Marko Carević. Podsjetimo 1. aprila Vlada je donijela odluku o raspuštanju Skupštine opštine Budva. Funkciju Skupštine opštine Budva, do izbora i njenog ponovnog konstituisanja, vrši Odbor povjerenika koji je imenovala Vlada.

Nakon izbora Božović je poručio da mu je čast što je izabran na funkciju predsjednika opštine i što će imati priliku da radi u najboljem interesu svih građana Budve.

“Smatram da rad lokalne uprave pored toga što treba da bude servis građanima treba da bude usmjeren na aktivnosti da Budva postane turistički centar čitavog regiona, mjesto gdje turisti vole da dolaze i da se ponovo vraćaju”, naveo je Božović.

Po preuzimanju dužnosti predsjednika opštine u fokusu rada administracije biće, kako kaže, efikasno ispunjenje zahtjeva građana jer lokalna uprava postoji zbog njih, a ne zbog javnih funkcionera.

“Takođe, prioritet će biti u planiranju strateškog razvoja naše opštine I trasiranje puta kojim želimo da krenemo. Smatram da je Budvi potreban razvoj ako želimo da se takmičimo sa boljima od sebe i budemo konkurentni”, naveo je Božović.

Moj plan je, kako ističe, da Budvi daju obrise i ljepotu istinske kraljice Mediterana.

“Planiramo dalje obnavljanje igrališta, parkova, dvorišta za igru djece, nedostajući parking proctor, unapređenje zdravstvenih, obrazovnih i kulturnih ustanova. Uradili smo mnogo na ovom polju i ne planiramo da stanemo, planiramo da nastavimo da sređujemo infrastrukturu svuda u Budvi još brže nego do sada, tako da svi mogu normalno i komforno da se osjećaju I funkcionišu u našem gradu. To su stvari koje čine neophodni krvni sistem jedne turističke metropole kojoj težimo”, naveo je Božović.

Nastaviće, navodi on, da podržavaju napredak sugrađana.

“Na kraju, želim još jednom da se zahvalim na ukazanoj prilici da budem izabran za predsjednika Opštine Budva jer to za mene zaista predstavlja izuzetnu privilegiju i priliku da dam svoj doprinos u dobrom rukovođenju gradskom upravom i razvoju našeg grada. Dužnost predsjednika opštine obavljaću najbolje što budem mogao, trudeći se da svakog dana ostvarimo po jedan iskorak da naša Budva bude bolje mjesto za život svih njenih građana”, zaključio je Božović.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније