Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

19. 08. 2022. 11:38 >> 12:39
3

ABAZOVIĆ UOČI GLASANJA

Rekonstrukcija Vlade podrazumijeva da premijer ostaje isti

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da će, ako ne izgubi povjerenje u parlamentu, krenuti u rekonstrukciju njegovog kabineta. Ako se, kaže, konstituiše nova većina, za očekivati je da ona odradi nove procese.

Pojasnio je i da rekonstrukcija Vlade Crne Gore podrazumijeva da premijer ostaje isti: "To možda nije dovoljno objašnjeno građanima. Ako premijer podnese ostavku ili ako se smijeni vlada, predsjednik Crne Gore mora mandat da da nekom drugom".

"Dok je mandat u rukama premijera građani mogu da budu mirni što se tiče borbre protiv organizovanog kriminala i korupcije. Onog momenta kad mehanizam pređe kod predsjednika države, kod predsjednika DPS-a, odgovornost za sve ono što slijedi je kod njega", rekao je Abazović novinarima u parlamentu.

Vlada donijela istorijske odluke

Inicijativa o njegovoj smjeni pokrenuta je, kaže, momentom potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC: "Ako neko misli da treba da ga poništimo, da idemo unazad, to je meni okej. To govori o odnosu tih ljudi prema tome što se desilo".

Manjinske vlade, kako je rekao, više nema: "Ako vlada opstane, a pođemo u rekonstrukciju, to će biti tehnička vlada koja treba da pripremi izbore".

On je rekao da je njegova vlada donijela istorijske odluke za državu, što će se tek pokazati u narednom periodu.

"Ako neko misli da treba da idemo u destabilizaciju, to je okej. Ako neko misli da treba da zaustavimo borbu protiv korupcije i kriminala, i to je okej. Trudio sam se da radimo na promociji građanske Crne Gore", rekao je Abazović.

Nije, kaže, premijer koji stvari gura pod tepih, već je taj tepih "prvog dana okrenuo naopačke", a probleme je, navodi, stavio na sto i pokušao da ih riješi.

Dodik u Crnoj Gori boravi privatno

"Ili ćemo naprijed, ili da tavorimo u mjestu. To je odluka danas u Skupštini Crne Gore. Ko hoće naprijed, njemu je odluka laka", poručio je Abazović, uoči današnje sjednice na kojoj bi trebalo da se glasa o nepovjerenju njegovom kabinetu.

Komentarišući dolazak Milorada Dodika u Crnu Goru, Abazović je rekao da on u našoj zemlji boravi privatno. Njegova delegacija se, kako je rekao, regularno prijavila za dolazak u Crnu Goru.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније