Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј. / A.M.

15. 09. 2022. 15:34 >> 15:55
8

MILAČIĆ NAKON SASTANKA

"Partije sjutra da dođu sa konačnim stavom"

Sastanak stare parlamentarne većine o formiranju vlade završen je, i nastaviće se sjutra. Poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić, kazao je nakon sastanka da će pregovori biti nastavljeni u petak u 10 časova nakon što partije dođu sa konačnim stavovima povodom formiranja Vlade.

On je istakao da su danas vidjeli određene ustupke subjekata koji su pokazali dobru volju.

"Mislim da smo bliži dogovori nego sada. Sjutra treba da imamo potpise kako bi ih ponijeli predsjedniku države jer imamo rokove. Lekić ima tri mjeseca, nakon što mu se da mandat, da odredi program i sastav vlade. To je najbolje rješenje. URA treba sjutra da pokaže veću želju za dogovorom. Razgovori se nastavljaju, idemo naprijed. Ništa nije važnije od formiranja vlade u ovom trenutku. Pozivam sve kolege, a naročito iz URA, da sjutra imamo 41 potpis za mandatara", rekao je Milačić nakon sastanka.

Politički subjekti koji su osvojili većinu na izborima 2020. godine nastavili su danas pregovore o formiranju nove vlade, ali je nakon sat data pauza. Na današnji sastanak nijesu došli lideri GP URA Dritan Abazović i Demokrata Aleksa Bečić. 

Sastanku prisustvovuju: Andrija Mandić lider Nove, Milan Knežević DNP-a, Nebojša Medojević PzP-a, Dragan Krapović, Danilo Šaranović i Zdenka Popović iz Demokrata, Vladimir Joković predsjednik SNP-a, Miloš Konatar i Zoran Mikić iz GP URA, Miodrag Lekić lider Demos-a, Goran Danilović Ujedinjene Crne Gore, Marko Milačić Prave Crne Gore, Maksim Vučinić predsjednik Radničke partije i Srđan Pavićević lider CIVIS-a.

U pauzi predstavnici partija iznijeli su pojedine detalje i ponude sa prvog dijela današnjeg sastanka.

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić pozvao je kolege Demokratskog fronta (DF) i Demokratske Crne Gore da se dogovore i kažu šta misle da pripada koaliciji "Crno na bijelo". Na konferenciji za medije je poručio da su spremni da odustanu od "kontrolnog paketa", ali ne i od borbe protiv organizovanog kriminala.

Potpredsjednik i poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović ocijenio je da je poziv GP URA, da Demokrate i Demokratski front daju svoje predloge za resore, najprizemnija manipulacija i nepoštovanje građana Crne Gore. Istakao je da je u određenim resorima bilo preklapanja DF-a i GP URA.

Lider Ujedinjene CG Goran Danilović kazao da je su svi dobili danas priliku da se izjasne o resorima koje žele u budućoj Vladi.

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić saopštio je da su predstavnici Demokratskog fronta (DF) i Demokrata dali svoje predloge za resore za koje su zainteresovani, te da su isto uradili i iz GP URA. Naglasio je da su tokom pauze u razgovorima predstavnici GP URA održali konferenciju za medije i saopštili, kako je rekao, niz neistina.

Podsjećamo, na prethodnom sastanku usaglašeno je da kandidat za mandatara bude Miodrag Lekić.

Pred početak sastanka Demokratska Crna Gora saopštila je da čine posljednji ustupak i da se odriču i bezbjednosnog sektora u 44. Vladi Crne Gore.

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao da su tražili da dobiju sektor bezbjednosti i da sa Socijalističkom narodnom partijom i manjinskim stranka imaju „kontrolni paket“ u vladi, odnosno jedno ministarstvo više.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas će početi konsultacije o mandataru za sastav nove vlade i razgovaraće sa Demokratskom partijom socijalista, Demokratskom Crnom Gorom i Demokratskim frontom.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније