Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

T.Г.

18. 09. 2022. 15:56   >>  15:53 2

MILAČIĆ ISTAKAO

"Abazović naglo promijenio već donijetu odluku da podrži Lekića"

Dritan Abazović je naglo promijenio već donijetu odluku da podrži Miodraga Lekića za mandatara, "naknadno" se prisjetivši da će svi učesnici pregovora zajedno formirati novu Vladu, a ne isključivo mandatar, navodi se u saopštenju predsjednika Prave Crne Gore.

U tom naknadnom "prosvjetljenju", kako ističe Milačić, postale mu male i funkcije, i kontrolni paketi, i bezbjedonosni sektor, sada on, ističe Milačić, indirektno traži "mandatara" koji će sastavljati cjelokupnu Vladu, bez učešća "drugih" partija koje će "opasno" (mandataru) sastavljati koalicionu Vladu.

"Nova politička doktrina Dritana Abazović i GP URA očigledno glasi: dogovor to sam ja, koalicija to sam ja, konstituenti to sam ja, fotelja to sam ja, funkcija to sam ja, Temeljni ugovor to sam ja, Vanja Ćalović i Vladimir Novović to sam ja", navodi Milačić.

Ako ne ostavimo Abazovića, kako navodi predsjednik Prave CG, za tehničkog premijera neko drugi će doći na čelo MANS-a, na čelo Državnog tužilaštva, na čelo Specijalnog tužilaštva, na čelo Crkve, a vjerovatno i na "čela" svih partija koje su donijele pobjedu 30. avgusta.

"Ako ne ostavimo Abazovića za tehničkog premijera, svi građani koji su glasali 30. avgusta, postaće članovi DPS-a i švercovaće duvan preko Luke Bar. Sve one rijeke ljudi koje su proticale litijama, postaće aktivisti DPS-a i odbaciće Temeljni ugovor", ističe Milačić.

On dodaje da ako nas Abazović i URA ne spasu od ove strašne budućnosti, zbog koje samopožrtvovano sjede u Vladi sa Rankom, Raškom i drugim "izvođačima radova nekih struktura", zbog koje, kako ističe Milačić, još samopožrtvovanije otkidaju Zetu od Podgorice i zbog koje samopožrtvovano daju sebi sve i čuvaju demokratiju od građana, ako nas oni ne sačuvaju od svih tih vidljivih i "izvjesnih" a kako vole da kažu i "legitimnih" nedaća, neće niko.

"Kažu da je Abazović prilikom rušenja 42. Vlade imao "plan"(pravljenja Vlade sa DPS-om), a mi "amateri" nemamo plan, iako je jedini realan, pošten i legitiman plan nakon rušenja takve Vlade, obnova većine 30. avgusta i konačni dogovor sa URA, kada dobiju sve moguće pakete, sektore, fotelje i funkcije, koje bi svaki dobronamjerni lider prihvatio", ističe Milačić.

Dodaje da taj plan je "svakako daleko bolji od lakrdije koju je Abazović izgradio sa DPS-om, i koju nastavlja "tehnički" da izgrađuje, rušeći dogovor i sve objektivno očekivane i realne političke procese".

"Imamo današnji dan da vidimo gdje smo i da vidimo postoji li mnogo funkcija koje nisu malo za Dritana Abazovića ili ćemo ići na izbore sa njime i kadrovima DPS-a i institucijama koje je DPS užurbano popunjavao i popunjava u političkom dogovoru sa URA, pravljenjem, dogovaranjem i sprovođenjem otrovne, sada tehničke, 43. Vlade", zaključuje Milačić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније