Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

М.М.

22. 09. 2022. 18:58   >>  18:58

ABAZOVIĆ- FEJSAL BIN FARHAN AL SAUD

Crna Gora prepoznata na mapi za investiciona ulaganja

Bilateralnim odnosima između Crne Gore i Kraljevine Saudijske Arabije počinje nova era koja će biti zasnovana na intenziviranju ekonomskih veza i snažnijoj privrednoj saradnji između dvije države, zaključeno je na sastanku predsjednika Vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića sa ministrom vanjskih poslova vlade Kraljevine Saudijske Arabije, princom Fejsal bin Farhan al-Saudom.

Abazović je istakao da se raduje intenziviranju saradnje između dvije države.

"Dobar početak snaženja odnosa dvije države predstavljalo je otvaranje direktne avio linije. Privredne komore dviju država će započeti razgovore i analizirati sve mogućnosti privredne saradnje. Svakako, dok se to završi mi očekujemo turiste iz ove prijateljske zemlje i vjerujemo da će im se sviđeti Crna Gora", kazao je Abazović.

Ministar vanjskih poslova Kraljevine Saudijske Arabije kazao je da postoji mnogo mogućnosti za privrednu saradnju sa Crnom Gorom i da će to biti prioritet u odnosima dvije države u budućnosti.

"Crna Gora je jedna od najljepših zemalja na svijetu, koja je prepoznata na investicionoj mapi svijeta. Zato treba da stvorimo mogućnosti za produbljivanje ekonomske saradnje, kako bi da se povezala i sarađivala poslovna udruženja i privatne kompanije", kazao je ministar princ Fejsal bin Farhan al- Saud.

Sastanku su sa saudijske strane prisustvovali ambasadorka Kraljevine Saudijske Arabije u Sjedinjenim Američkim Državama, stalni predstavnik KSA u UN dr Abdulazis Al-Vasil i generalni direktor kancelarije Njegovog Kraljevskog Visočanstva ministra inostranih poslova Abdulrahman Al-Daud.

Premijer Abazović i saudijski ministar razgovarali su i o mogućnostima za saradnju u oblasti turizam, infrastrukture i energetike, zaključuje se u saopštenju Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније