Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

О.З.

23. 09. 2022. 17:07   >>  17:04 7

ŽIVKOVIĆ OCIJENIO

"U strahu od izbora pokušavaju da destabilizuju državu"

Sudski postupak protiv lidera Demokratskog fronta za pokušaj jednog državnog udara još nije završen, a oni najavljuju novi i prijete praznom puškom, saopštio je Danijel Živković, šef Kluba poslanika DPS Crne Gore.

"Uvjereni smo da, nakon višedecenijskog političkog iskustva, i lideri Demokratskog fronta dobro znaju ko ih je, zašto i kako opstruirao u procesu predlaganja 44. Vlade Crne Gore. To je svima u Crnoj Gori bjelodano, pa vjerujemo i njima, iako o tome, po komandi iz Beograda, moraju da ćute", saopštio je Živković. 

On je naveo da je DF sam na sebe preuzeo ulogu zastupnika stranaka nove većine, koje su 2. septembra potpisale Sporazum o formiranju nove vlade.

"Na poziv predsjednika države odbili su da se pojave na konsultacijama, saopštavajući u pisanoj formi da će ga obavijestiti o imenu mandatara i „dostaviti neophodan broj potpisa poslanika koji podržavaju tu kandidaturu“. Uzgred, ne samo da nijesu skupili i dostavili u predviđenom roku potpise, u ime 41. poslanika koje su predstavljali, već su svi zajedno prekršili i Sporazum koji su potpisali nekoliko dana ranije. U isto vrijeme dok su tvrdili da njihov kandidat ima nekakvu „verbalnu podršku“, svim sredstvima, i javno i tajno i verbalno i pisano, pred licem cijele javnosti, svađali su se po pitanju funkcija u nekoj vladi koja nije ni mandatara dobila", kazao je Živković. 

Prema riječima Živkovića, sada, u strahu od izbora, i suda svojih birača, DF pokušava da destabilizuje državu, srljajući u još jednu provaliju.

"A upravo su zbog takvih i sličnih destruktivnih postupaka, diktiranih iz inostranstva, od sebe napravili političko strašilo koje, kao mogućeg političkog partnera, odbacuju sve relevante međunarodne adrese", rekao je Živković.

Živković je kazao da sudski postupak protiv lidera DF-a, za pokušaj jednog državnog udara, iz oktobra 2016.godine, još nije pravosudno završen, “a oni najavljuju novi, i prijete praznom puškom”.

"Ustav je jasan da bez odluke Ustavnog suda potpisi koje su prikupili za inicijativu smjene predsjednika države, imaju efektivno dejstvo taman koliko i onih 41 koje su skupili dan pošto je istekao rok za predlaganje mandatara", zaključio je Živković.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније