Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Б.

07. 10. 2022. 15:53 >> 15:53
2

CGO

Ministarstvo pravde nije realizovalo 10 obaveza u poglavljima 23 i 24

Ministarstvo pravde čiji je rad posebno važan, u kontekstu ključnih pregovaračkih poglavlja 23 i 24, nije realizovalo 10 obaveza u toj oblasti u 2022. godini, saopštili su u Centru za građansko obrazovanje. Kako su dodali, umjesto jednog strateškog dokumenta i devet zakonskih tekstova, njihov fokus bio je na drugim pitanjima koja nas nijesu približila EU.

Vlada Crne Gore, navode u saopštenju, nije usvojila Strategiju za izvršenje krivičnih sankcija 2022 - 2026 godine i propratni Akcioni plan za sprovođenje zakona, jer Ministarstvo pravde nije pripremilo te dokumente.

"Ministarstvo pravde nije Vladi dostavilo nacrtne verzije tri zakonska teksta koja je trebalo da završi - Zakon o porijeklu imovine, Zakon o lobiranju, i Zakon o zabrani diskriminacije. Krije od javnosti i mišljenje EK o Zakonu o porijeklu imovine. Nije završilo izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku, Zakona o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku, Krivičnog zakonika, Zakona o izvršenju i obezbjeđenju, Zakona o sudskom savjetu i sudijama, Zakona o pravosudnoj saradnji u krivičnim stvarima sa EU", naglašavaju u saopštenju CGO.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније