Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј. [ Mina/PR centar ]

07. 10. 2022. 16:59   >>  18:21 9

RAJNKE I MEDOKS

Značajni koraci ANB-a u borbi protiv ruskog uticaja

Na odluku Vlade da smijeni prvog čovjeka Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Sava Kenteru, reagovale su ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Velike Britanije u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke i Karen Medoks.

"Sjedinjene Američke Države prepoznaju da je smjena vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Sava Kentere odluka Vlade, i to ne komentarišu", kazala je američka ambasadorka.

Ona je novinarima nakon 2BS foruma u Budvi rekla da su posljednjih sedmica vidjeli neke značajne korake ANB-a da uskrati Rusiji uporište u Crnoj Gori.

“Osnažujemo Crnu Goru da nastavi da se bori protiv uticaja Rusije u Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana”, poručila je Rajzing Rajnke.

Britanska ambasadorka Karen Medoks iznenađena je načinom na koji je objavljena vijest o smjeni šefa ANB.

"Zaista sam iznenađena načinom na koji je vijest objavljena. Na kraju krajeva, to je odluka crnogorskih vlasti. Međutim, kao što sam već rekla ovoj zemlji su potrebne jake i nezavisne institucije, sa kontinuitetom kadrova u tim institucijama, kako bi, kakve god promjene bile politički, država mogla da nastavi da funkcioniše efikasno", poručila je ambasadorka.

Podsjetila je i da su nedavno čestitali ANB-u njihovim naporima u borbi protiv ruskih prijetnji.

"Želimo da se takva posvećenost nastavi", zaključila je Medoks za 2BS. 

Podsjećamo, Vlada Crne Gore danas je razriješila vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Sava Kenteru, na predlog predsjednika Vlade u tehničkom madatu Dritana Abazovića.

Smijenjeni direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Savo Kentera, upitan da prokomentariše vijest da ga je Vlada na elektronskoj sjednici smijenila sa mjesta direktora ANB-a, izjavio je da takav potez Vlade mnogo govori o tome kakva je to Vlada.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније